Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παναγιώτης Μάργαρης

Ο Παναγιώτης Μάργαρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα με καθηγητή το Νότη Μαυρουδή, από την τάξη του οποίου αποφοίτησε το 2000, παίρνοντας το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Ως κιθαριστής έχει πραγματοποιήσει πολλά ρεσιτάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει προσκληθεί πολλές φορές σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Έχει εμφανιστεί σε πολύ σημαντικούς συναυλιακούς χώρους όπως το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό διακεκριμένων συνθετών και τραγουδιστών.

Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση και ενορχήστρωση τραγουδιών και ορχηστρικής μουσικής. Ως συνθέτης έχει ηχογραφήσει τρεις προσωπικούς δίσκους («Στης νύχτας το φως», «Το τραγούδι της πεταλούδας», «Δίχως Πυξίδα»).

Από το 1995 έως το 2010 υπήρξε κιθαριστικό ντουέτο με το Νότη Μαυρουδή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Ως κιθαριστικό ντουέτο, ο Παναγιώτης Μάργαρης και ο Νότης Μαυρουδής, ηχογράφησαν τη δισκογραφική σειρά «Café de l’ art», η οποία αποτελείται από 6 δίσκους, όπου διασκεύασαν και ερμήνευσαν για δύο κιθάρες, αγαπημένες μουσικές και τραγούδια από όλο τον κόσμο. Ο τέταρτος δίσκος με τίτλο «Café de l’ art / Cinema» και ο πέμπτος με τίτλο «Café de l’ art / Τσιτσάνης - Βαμβακάρης», απέσπασαν το βραβείο «καλύτερου ορχηστρικού δίσκου της χρονιάς», στα ετήσια μουσικά βραβεία «Αρίων», ενώ οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφικής αυτής σειράς έχουν ξεπεράσει τα 100.000 αντίτυπα.
Από το 2008 συνεργάζεται ως καθηγητής κλασικής κιθάρας με το «Πυθαγόρειο Ωδείο». Το 2009 δημιουργήθηκε το «ΤΜΗΜΑ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ», όπου μαζί με την Ελένη Πέτα διδάσκουν σχετικά με θέματα ερμηνείας τραγουδιών και αισθητικής προσέγγισης της μουσικής και του λόγου.
Πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του, είναι η συμμετοχή του διάσημου κιθαρίστα Al di Meola, στη νέα δισκογραφική του δουλειά που ετοίμασε με την Ελένη Πέτα, με τίτλο “Duende” (η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011), όπως επίσης και η συνύπαρξή του επί σκηνής με τον Al di Meola, στα δυο μοναδικά live που πραγματοποιήθηκαν στη μουσική σκηνή Gazarte τον Οκτώβριο του 2010.
Κατά τη διάρκεια του 2011, θα πραγματοποιήσει κοινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με την Ελένη Πέτα, όπου θα παρουσιάσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά. Επίσης θα συναντηθεί συναυλιακά με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σε μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα μουσική συνεύρεση.


Indigo

Δεν υπάρχουν σχόλια: