Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αναδρομική έκθεση για τον David Bowie

Το πολυσυζητημένο πρόσωπο των ’70s με την ιδιόρρυθμη προσωπικότητα που έχει καθιερωθεί ως το μουσικό και κατ’ επέκταση fashion icon των τελευταίων 40 χρόνων, φαίνεται πως έχει καταφέρει να ξεπεράσει τη φυσική φθορά του χρόνου που θα τον ήθελε στην ηλικία των 67 χρόνων να βρίσκεται μακριά από οποιαδήποτε καλλιτεχνική δραστηριότητα.
 Αντίθετα, μετά το αιφνίδιο comeback του με τα δύο τελευταία single που προετοίμασαν το έδαφος για την κυκλοφορία του άλμπουμ The Next Day,  o καλλιτέχνης με τους εξωγήινους πειραματισμούς έδωσε ένα ηχηρό παρόν όχι μόνο σε μουσικό επίπεδο, αλλά και σε εικαστικό…
Από τις 23 Μαρτίου το μουσείο Victoria and Albert (V&A) του Λονδίνου θα φιλοξενήσει μία αναδρομική έκθεση – αφιέρωμα στον David Bowie, δημιουργώντας ένα πλήρες κολάζ της πολύπλευρης προσωπικότητας που απασχολεί ακόμα και σήμερα.

Η έκθεση διερευνά τις μουσικές καινοτομίες που εισήγαγε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά και την άρρηκτη σχέση του με την ποπ κουλτούρα της εποχής, στην οποία υπέκυψε σχεδόν ευλαβικά δημιουργώντας κάθε τόσο νέα εκκεντρικά προφίλ, αναδιπλώνοντας ουσιαστικά ξανά και ξανά την εικόνα του εαυτού του. Το μουσείο Victoria & Albert επιδιώκει μία νέα παρουσίαση του αινιγματικού Bowie μέσα από την θέαση 300 διαφορετικών προσωπικών αντικειμένων του ίδιου που συγκεντρώνονται σε τόσο μεγάλη κλίμακα για πρώτη φορά.

Φωτογραφίες από συνεργασίες με σχεδιαστές μόδας, κουστούμια, χειρόγραφα σημειώματα, σκίτσα, παρτιτούρες, μουσικά όργανα, ακόμα και σελίδες από το ημερολόγιο του, είναι μόνο λίγα από όσα θα συναντήσει κανείς στην έκθεση David Βοwie Is... Εμείς θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε... Really is?

Διάρκεια Έκθεσης: 23/03 – 11/08/2013

http://www.musicpaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: