Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

3D Art - Ζωγραφίζοντας στον αέρα

Επισκεπτόμενη το kickstarter κατά την προσφιλή μου συνήθεια για να δω νέες ιδέες δημιουργών και την απήχηση που αυτές έχουν στο κοινό στάθηκα σε μία η οποία με ενθουσίασε και βέβαια όχι μόνον εμένα εφ’ όσον μέσα σε 20 μέρες περίπου, πλέον των 20000 ατόμων έχουν στηρίξει το project , συγκεντρώνοντας ήδη το ποσόν των 2 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι των 30000 αντίστοιχα που απαιτούνταν για να υλοποιηθεί, και η προσφορές συνεχίζονται.
Πρόκειται για το 3Doodler της WobbleWork μιας εταιρείας ιδρυθείσας το 2011 που στοχεύει στη δημιουργία εξαιρετικά καινοτόμων και ταυτόχρονα οικονομικών παιγνιδιών και ρομπότ, προς τέρψη της παγκόσμιας πελατείας της.
Οι ιδρυτές της, με γνώμονα την τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών προχώρησαν στο σχεδιασμό μιας απλής 3D συσκευής εκτύπωσης, του 3Doodler, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε, χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις ή χρήση κάποιου λογισμικού και υπολογιστή, με το οποίο ο καθένας από μας μπορεί να δημιουργήσει τρισδιάστατα αντικείμενα χρησιμοποιώντας το σαν απλό μολύβι -η λειτουργία του στηρίζεται στο εξωθούμενο, κατά τη διάρκεια της σχεδίασης, θερμαινόμενο πλαστικό, το οποίο ψύχεται και στερεοποιείται πολύ γρήγορα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι χρειάζεται και τη δέουσα προσοχή κατά τη χρήση του, όπως ότι δεν αγγίζουμε ποτέ την άκρη της συσκευής ενώ είναι σε λειτουργία, γιατί απλά καιγόμαστε και βέβαια δεν απευθύνεται σε καμία περίπτωση σε παιδιά.
Όπως αντιλαμβανόμαστε, στους χρυσοχέρηδες δίνεται άλλη μια ευκαιρία να μεγαλουργήσουν και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους να διασκεδάσουμε αφάνταστα. Είναι πρόκληση, δε συμφωνείτε?
Δείτε το 3Doodler intro video 
Αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα για το3Doodler ας επισκεφθεί τη σελίδα του kickstarter 

Δεν υπάρχουν σχόλια: