Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ



 
    

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει ένα μεγάλο Συνέδριο για το βιβλίο από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου 2013 στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21).

Πρόκειται για συνέδριο που είχε προγραμματιστεί από τις αρχές του  περασμένου καλοκαιριού και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. 
Παρενέβη το ΕΚΕΒΙ, για να μας προλάβει, ανακοινώνοντας συνέδριο για το βιβλίο και ζήτησε τη βοήθειά μας. Ζητήσαμε από το ΕΚΕΒΙ χρονοδιάγραμμα και εχέγγυα ότι θα είναι συνέδριο ουσίας. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση και δεν δώσαμε συνέχεια. Η άλλη συνέχεια με το ΕΚΕΒΙ είναι γνωστή. 
 Επανερχόμαστε μόνοι μας με την οικονομική στήριξη του Y.ΠΑΙ.Θ.Π.Α και με τον κόσμο των εκδοτών και των συγγραφέων συμμέτοχους, σε ένα συνέδριο ουσίας. Το βιβλίο βρίσκεται σε δύσκολη καμπή. Η οικονομική κρίση θα ξεπεραστεί κάποια στιγμή και μέχρι τότε πρέπει να έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία κανόνες λειτουργίας του χώρου, αλλά και από τους εκδότες κανόνες δικής τους συμπεριφοράς απέναντι στην Πολιτεία, τους συναδέλφους τους, και το ίδιο το επάγγελμά τους. Αυτά που θα κατατεθούν στο συνέδριο θα είναι χρήσιμη ύλη  γι’ αυτούς τους κανόνες.
 Επιλέξαμε τους συγκεκριμένους ομιλητές πιστεύοντας στην εγκυρότητα της άποψής τους και στη δυνατότητά τους να καταθέσουν νέες προτάσεις, για ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

Οι ώρες πραγματοποίησης του Συνεδρίου είναι:
Πέμπτη 28 Μαρτίου από τις 14:00μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ.
Παρασκευή 29 Μαρτίου από τις 14:00μ.μ. έως τις 20:00μ.μ.
Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 11:00π.μ. έως τις 16:00μ.μ.

                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: