Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πρόσκληση Νέων για συμμετοχή στις Ορχήστρες Νέων της Μεσογείου Ιταλίας και Γαλλίας




·        Ακροάσεις: Παρασκευή  5 Απριλίου 2013, Εθνικό Ωδείο

1.     Προσκαλούνται νέοι μουσικοί στα έγχορδα και πνευστά, σπουδαστές όλων των Ωδείων σε ακρόαση την Παρασκευή  5 Απριλίου 2013, στο Εθνικό Ωδείο για τη στελέχωση της Ορχήστρας Νέων της Μεσογείου στη Γαλλία. Η δυνατότητα αυτή δίδεται  στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Ωδείου με την Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με επιτυχία.
Στόχος των ακροάσεων είναι η επιλογή νέων ταλαντούχων μουσικών, που θα πλαισιώσουν την Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου στο φετινό πανηγυρικό της πρόγραμμα, καθώς φέτος η Μασσαλία θα είναι στο επίκεντρο σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η Ορχήστρα θα παρουσιάσει το μπαλέτο "Ρωμαίος και Ιουλιέττα" του Προκόφιεφ υπό τον μαέστρο  Kristjan Järvi στο διεθνές φεστιβάλ της πόλης Aix-en-Provence (15-30 Ιουλίου 2013).
Η συμμετοχή στην Ορχήστρα συνοδεύεται από δυνατότητα επιλογής τεσσάρων προγραμμάτων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και masterclass από σπουδαίους μουσικούς μεγάλων διεθνών ορχηστρών       (περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: www.ojmed.com).
Ήδη η περυσινή νικήτρια της ακρόασης,  Κέλλυ Μητροπούλου (βιολί, τάξη Σπ. Στεργίου), έχει επιλεγεί να συμμετέχει εκ νέου και στη φετινή διοργάνωση καθώς και στα masterclass που τη συνοδεύουν.

2.     Επίσης, την Παρασκευή 5 Απριλίου, στο Εθνικό Ωδείο προσκαλούνται  νέοι που σπουδάζουν βιολί ή βιόλα  (από όλα τα Ωδεία), σε ακρόαση  για τη στελέχωση της Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου  Regina Margherita di Palermo -Ethnic Youth of the Mediterranean  στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Ωδείου με ιταλικά μουσικά ιδρύματα,  μέσα από το πρόγραμμα El Camino del Esperanza (Το Μονοπάτι της Ελπίδας). Πρόκειται για την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές δίκτυο σχολείων με στόχο το διάλογο μεταξύ των λαών της Μεσογείου,  που συντονίζει το Εθνικό Ωδείο μαζί με το παράρτημα Π.Ψυχικού -Ν. Φιλοθέης με εκπροσώπους τον Φιλήμωνα Λάμπρου (MPhil) και τον Δρ. Ιωάννη Μακρή.
 Οι νέοι που θα επιλεγούν, θα συμμετάσχουν στην ειδική συναυλία στις 18 Μαΐου 2013, με την Ορχήστρα Νέων Μουσικών από χώρες της Μεσογείου, που θα γίνει στο Palermo της Σικελίας.  
Όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των νέων μουσικών που θα επιλεγούν, καλύπτονται από τα αντίστοιχα προγράμματα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ
Οι ακροάσεις που θα γίνουν την Παρασκευή  5 Απριλίου 2013, στην Αίθουσα Συναυλιών του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλατεία Βάθη) για την Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου απευθύνονται σε ταλαντούχους σπουδαστές όλων των Ωδείων στα Πνευστά (ακροάσεις για νέους 16-25 ετών, ώρα 1 μ.μ.) και  στα Έγχορδα (ακροάσεις για νέους 16-25 ετών, ώρα 2 μ.μ.). Οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν έργα που έχουν προκαθορισθεί (βλέπε www.euyo.org.uk/orchestral-extracts)  αλλά και έργα δικής τους επιλογής.
Την ίδια ημέρα, στο ίδιο μέρος και ώρα 2 μ.μ. θα γίνουν οι ακροάσεις για την Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου  Regina Margherita di Palermo-Ethnic Youth of the Mediterranean,  για νέους 14-22 ετών στα έγχορδα (βιολί, βιόλα).  Τα έργα στα οποία θα εξετασθούν διατίθενται από το Εθνικό Ωδείο στους ενδιαφερόμενους.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 30 Μαρτίου 2013 στη Γραμματεία του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλατεία Βάθη, Αθήνα)      Τηλ.: 210 -52 33 175,  210 -52 48 304,  fax: 210 -5245291, e-mail: ethnodio@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: