UTOPIA 12 @ Gazi Music Hall (πρώην Entertainment Stage) Featuring ORBITAL - K. BHTA + more acts and deejays

UTOPIA 12 @ Gazi Music Hall (πρώην Entertainment Stage)
Featuring ORBITAL - K. BHTA  + more acts and deejays

Ιερά Οδός 7-13

The place to be on Saturday June 23rd

Μια μοναδική οπτικοηχητική electro-dance εμπειρία, με τους Orbital, Κ.ΒΗΤΑ
+more  guests and dee jays, on a night  that will blow your mind !!!!!!!

Αν η διαφυγή είναι αυτό που όλοι αναζητούμε, τότε ο ιδανικός τόπος είναι εδώ και είναι τώρα !!! ‘Η μάλλον ο «ου- τόπος» (η ιδανική κατά Τόμας Μουρ κοινωνία) είναι εδώ, στην καρδιά της Αθήνας, στο αγαπημένο Γκαζοχώρι και ο χρόνος είναι το Σάββατο 23 Ιουνίου.
Οι guru της ηλεκτρονικής μουσικής, Orbital, έρχονται στην Αθήνα σαν το μεγάλο όνομα σε  ένα μοναδικό electro-dance event που φιλοδοξεί να σφραγίσει το φετινό καλοκαίρι!

Το μεγαλύτερο ντουέτο της βρετανικής electronica, που κυριάρχησε στην παγκόσμια dance σκηνή, θα μας επισκεφθεί για μία μόνο εμφάνιση, στο UTOPIA 12 @ Gazi Music Hall το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.

Γνωστοί για τον live αυτοσχεδιασμό κατά την διάρκεια των συναυλιών τους, αλλά και τα εντυπωσιακά spaced out visuals, έρχονται για να μας αφήσουν με κομμένη την ανάσα.  

Η εμφάνισή τους, σε ένα χώρο όπου τα εισιτήρια θα είναι περιορισμένα (για αυτό και σπεύσατε)  θα φιλοξενήσει κομμάτια από την νέα τους κυκλοφορία, Wonky, καθώς και παλιά αγαπημένα όπως τα "Halcyon", "Satan", το theme song της ταινίας "The Saint", "The Box", "Belfast” καθώς και την πολύ ιδιαίτερη εκτέλεση του Doctor Who theme που όλοι μας χορέψαμε!

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά το περιοδικό «Q» οι Orbital είναι στην λίστα με τους
"50 καλλιτέχνες που πρέπει να δούμε …. όσο ζούμε!"


K BHTA
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωτεργάτης της Ελληνικής Ηλεκτρόνικα συναντά τους Orbital επί σκηνής. Η αρχή έγινε στο Electron Festival στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2000. Αυτή τη φορά σε ένα fully air-conditioned venue στην καρδιά του καλοκαιριού ο Κ.ΒΗΤΑ ενώνει τα ηχοτοπία του με την μαγεία των Orbital δίνοντάς μας για μια ακόμη φορά μια γεμάτη συναισθήματα εμπειρία.
Ο Κ.ΒΗΤΑ είναι ο γοητευτικός, εσωστρεφής, «σοφός», ρομαντικός δημιουργός, μέλος της μπάντας που έγραψε με κεφαλαία γράμματα το ηλεκτρόνικα στα ελληνικά, αυτός που ανέπτυξε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και μας προτρέπει να ακολουθούμε την εσωτερική μας φωνή. Οι εμπνευσμένοι στίχοι του και οι δυναμικές προεκτάσεις των μουσικών αναζητήσεών του μας καλούν να διασχίσουμε μαζί του ένα πρωινό τον κόσμο, με οποιονδήποτε τρόπο, να αγαπήσουμε τους ανοιχτούς ουρανούς και τη γη που είναι πιο όμορφη από εμάς...
Όπως οι ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του “….ένας ωραίος ανοιχτός ουρανός μπορεί να με πάει πιο μακριά από το χτες, από αυτό που ήδη γνώριζα. Αρκεί να το θέλω, να το πιστεύω…”


Save the date: Σάββατο 23 Ιουνίου 2012


Γενική Είσοδος (early bird)τα πρώτα 500 εισιτήρια: 30 euro

Γενική Είσοδος (μετά την εξάντληση των early bird): 33 euro

Καθήμενοι Privileged Balcony View : 50 Εuro*
*το εισιτήριο των 50 ευρώ περιλαμβάνει επίσης parking (ένα ανά δύο εισιτήρια), complimentary drink και midnight snack

Η προπώληση ξεκινά σήμερα On Line στο www.123tickets.gr
Η προπώληση στα φυσικά σημεία θα ξεκινήσει στις 17 Μαϊου

Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες εμφάνισης και τα υπόλοιπα ονόματα που θα συμμετέχουν θα ανακοινωθούν σύντομα στα ΜΜΕ και στο

Επικοινωνία με media: promo@thespicyeffect.com 

Presented by Spicy Entertainment

UTOPIA 12 ……Το Σάββατο 23 Ιουνίου στην καρδιά της Αθήνας!
Ο όρος ουτοπία...
Ο όρος ουτοπία (από το ελληνικό ου+τόπος) είναι το όνομα για μια ιδανική κοινότητα ή κοινωνία. Με την έννοια αυτή τόσο η Ατλαντίδα του Πλάτωνα όσο και η κομμουνιστική κοινωνία του Καρλ Μαρξ αποτελούν ουτοπίες. Είναι όρος δανεισμένος από το ομότιτλο βιβλίο του Τόμας Μορ (Thomas More) που εκδόθηκε το 1518, και περιγράφει μία φανταστική κοινωνία σε ένα νησί του Ατλαντικού Ωκεανού που διαθέτει ένα φαινομενικά τέλειο κοινωνικό, πολιτικό και νομικό σύστημα. Χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τόσο τις συνειδητές κοινότητες που επιχείρησαν να δημιουργήσουν μια ιδανική κοινωνία, όσο και για τις φανταστικές κοινωνίες που περιγράφονται στη λογοτεχνία.
Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί στη φιλοσοφία, την τέχνη, τη λογοτεχνία, την αρχιτεκτονική αλλά και την πολιτική για να περιγράψει ιδανικές καταστάσεις που είναι αδύνατον ή πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν. Αν και οι προσεγγίσεις μπορεί να έχουν οικονομική, αισθητική, πολιτική ή κοινωνική βάση, πάντα η ουτοπία συνδέεται έντονα με μια αισιόδοξη, ιδεαλιστική, σχεδόν αδύνατη τελειότητα. Εναλλακτικά, για να περιγραφεί μία τέτοια επιθυμητή, ιδανική κοινωνία αλλά ως εφικτός και όχι ως αδύνατος στόχος, έχει χρησιμοποιηθεί ο όρος ευτοπία. Αντίθετα, για μία φανταστική κοινωνία απόλυτης δυστυχίας χρησιμοποιείται ο αρνητικά φορτισμένος όρος δυστοπία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ουτοπία θεωρούνταν για τους δούλους η ελεύθερη αγορά του καπιταλισμού, όπως σήμερα ο κομμουνισμός θεωρείται ουτοπία για τους ζώντες εν καπιταλισμώ. Αντίστοιχα, ουτοπία θεωρούνταν από τις γυναίκες η ψήφος και η ισότητα των δύο φύλων, κοινωνικά και πολιτικά.
Στη λογοτεχνία χρησιμοποιείται και ως χαρακτηρισμός του ιδανικού,όχι μόνο σαν έννοια αλλά και σαν χαρακτηρισμός ατόμου,δηλαδή η σύνδεση του ουτοπικού με μία προσωπικότητα(φανταστικά ιδανική-ονειρευτή οντότητα).
Βιογραφία Orbital...
Oι «πρωταθλητές» της Βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής, Orbital, επιστρέφουν στη μουσική σκηνή το 2012 με το Wonky, το πρώτο τους άλμπουμ μετά από οχτώ χρόνια.

Πρόσφατα οι Orbital ξανασυναντήθηκαν και ύστερα από μια μακρόχρoνη απουσία οι Paul and Phil Hartnoll ρίχνονται με μαχητική διάθεση στην dance αρένα.

Διαχρονικό και ταυτόχρονα σύγχρονο, ζεστό και ταυτόχρονα ευχάριστο το Wonky βάζει μια μοντέρνα πινελιά στην μελωδική και βαθύτατα υποβλητική electronica που αποτελεί σήμα κατατεθέν του σχήματος.

Το εκλεκτικό  και με υψηλές δόσεις ενέργειας, Wonky ήδη θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο άλμπουμ του ντουέτου ως σήμερα. Τα αστραφτερά και γεμάτα αυτοπεποίθηση κομμάτια όπως το Straight Sun και Stringy Acid σπεύδουν να ανεβάσουν αμέσως την αδρεναλίνη και θυμίζουν τον αυθεντικό ήχο των Orbital. Αυτοί είναι οι μελλοντικοί φεστιβαλικοί ύμνοι που θα μας μείνουν αξέχαστοι όπως τα ήδη αγαπημένα Chime και Belfast.

Στο Wonky υπάρχει μια guest εμφάνιση από την MC Lady Leshurr στο title track του άλμπουμ. Οι Hartnolls έκαναν μια ριζοσπαστική post-dubstep μεταμόρφωση στο πολυαγαπημένο techno-rock classic Satan, μεταλάσσοντάς το σε ένα θηρίο δυνατών beats με την ονομασία Beelzedub.

“Είναι εμφανείς  οι επιρροές της dubstep,” παραδέχεται ο Paul, “αλλά είμαστε το ίδιο επηρεασμένοι από μοντέρνα folk άλμπουμ όσο είμαστε και από dubstep ή μοντέρνα dance άλμπουμ. Ακούω πολλαπλές επιρροές σε αυτό το άλμπουμ.  Το να ακολουθεί κανείς απλά την μόδα είναι βαρετό, αντιθέτως είναι πιο ενδιαφέρον το να προσπαθήσεις να πεις αυτό που θέλεις – αφήνοντας το βιβλίο να γραφτεί μόνο του με φυσικό τρόπο.”
Όπως όλα τα προηγούμενα άλμπουμ των Orbital, το Wonky εξολοθρεύει όλες τις στενόμυαλες και μηχανικές καρικατούρες της ηλεκτρονικής μουσικής. Παιχνιδιάρικο χιουμορ και ανθρώπινη ζεστασιά εισχωρούν στο μουσικό έργο. 

Οι Orbital σχηματίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 από τους Paul και Phil στην περιοχή Sevenoaks, κοντά στον κυκλικό αυτοκινητόδρομο M25 που ήταν και η έμπνευση για το όνομα του σχήματος.

Κυκλοφόρησαν μια σειρά από υπερ-επιτυχημένα singles την δεκαετία του 1990  συμπεριλαμβανομένου των Chime, Style, The Box, Satan και ένα πολύ ιδιαίτερο techno-glam ρεμίξ του Doctor Who theme. Στο ενεργητικό τους έχουν remixes για την Madonna και τους Kraftwerk, και πολλαπλές συνεργασίες από τον συνθέτη Angelo Badalamenti εως και τον κιθαρίστα των Metallica, Kirk Hammet.

Αφού «πάγωσαν» λίγο τις εργασίες τους ως Orbital το 2004 ύστερα από επτά άλμπουμ και περισσότερα από 15 χρόνια συνεργασίας, οι Paul και Phil δούλεψαν πάνω σε ξεχωριστά solo projects και «γέμισαν» τις μουσικές τους μπαταρίες. Τα αδέρφια ανακοίνωσαν το comeback τους με ένα απίστευτο headline set στο Big Chill το 2009. Η ιδέα για το Wonky γεννήθηκε από την θερμή υποδοχή που συνάντησαν οι Orbital στo live comeback τους. Το ντουέτο των Paul και Phil εμφανίστηκε στα Coachella, Glastonbury καθώς και σε πολλά ακόμη φεστιβάλ.

Το Wonky  ηχογραφήθηκε σε ένα μικρό στούντιο στο αρχηγείο των Orbital στο Brighton  και ύστερα μιξαρίστηκε στο Λονδίνο με την βοήθεια του γνωστού παραγωγού  MarkFloodEllis, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους PJ Harvey, U2, Nine Inch Nails και The Killers.

Ο Paul παραδέχεται πως ο Flood έδωσε στο άλμπουμ έναν πιο σφαιρικό ήχο. “Μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες αγάπες του Flood είναι η ηλεκτρονική μουσική. Έχει μεγαλύτερη συλλογή από synthesizer από εμάς.  Δεν ήθελα να δουλέψω με έναν dance παραγωγό γιατί δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα dance άλμπουμ, αλλά ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ.”

Επανενωμένοι και  ανανεωμένοι οι Orbital ανυπομονούν να  απελευθερώσουν το άλμπουμ στο φυσικό του περιβάλλον που είναι η σκηνή και στα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Οι πρωταθλητές της Βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής συμφωνούν ότι αυτή είναι η αρχή για ένα λαμπρό νέο κεφάλαιο στην ιστορία των Orbital.

Βιογραφία  Κ.ΒΗΤΑ
Γεννήθηκε στην Βικτώρια, Mελβούρνη Αυστραλίας.Μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας και αρμονία.
Σπούδασε ζωγραφική και Ιστορία Τέχνης στην Μελβούρνη. Στην Αθήνα τελείωσε γραφικές τέχνες. Δούλεψε σαν γραφίστας και δημοσιογράφος σε περιοδικά. Δημιούργησε την ηλεκτρονική μπάντα στέρεο νόβα το 1992 και ηχογράφησε 5 επίσημα άλμπουμ μαζί τους. Διέλυσε το γκρουπ το 1996 για να ακολουθήσει την δική του μουσική πορεία. Έγραψε μουσική για ντοκυμαντέρ,φιλμ και θέατρο. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.Σχόλια