“Compulsion”
Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους “Compulsion”
του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Γιαλλουρίδη
στο Φεστιβάλ Καννών 2012

Τι θα κάνατε αν ανακαλύπτατε ότι ο γείτονάς σας έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων? Με αυτό το θέμα καταπιάνεται το “Compulsion”, μια νέα δυναμική ταινία που θα προβληματίσει...

Η ιστορία του έργου περιστρέφεται γύρω από την Jane, μία μητέρα η οποία ακούει στο ραδιόφωνο ότι έχει τη δυνατότητα να δει στο διαδίκτυο αν στην περιοχή της διαμένει κάποιος που έχει διαπράξει σεξουαλικό αδίκημα. Οι πληροφορίες οι οποίες κοινοποιούνται δημόσια, συμπεριλαμβάνουν επίσης το είδος του αδικήματος, φωτογραφία του δράστη, προσωπικά χαρακτηριστικά και διεύθυνση.

Κάνοντας μια τέτοια έρευνα στο διαδίκτυο, η Jane ανακαλύπτει ότι o γείτονας απέναντι έχει καταδικαστεί για σεξουαλικό έγκλημα κατά ανηλίκου. Αυτή η ανακάλυψη την προβληματίζει και θέλοντας να προστατεύσει το παιδί της, αρχίζει να παρακολουθεί με εμμονή όλες τις κινήσεις του γείτονά της, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών της…

Το “Compulsion” έχει ήδη επιλεγεί από διάφορα σημαντικά φεστιβάλ των ΗΠΑ. «Η ανταπόκριση στην ταινία είναι πολύ θετική», λέει ο Κωνσταντίνος Γιαλλουρίδης, ο σκηνοθέτης της ταινίας. «Τελευταίως έχουμε δει στους τίτλους των ειδήσεων πολλές περιπτώσεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Τα νούμερα αυξάνονται συνεχώς. Είναι πλέον σαν επιδημία... Ο τρόπος με τον οποίο η ταινία αντιμετωπίζει το θέμα, έχει αγγίξει τον κόσμο, κάτι που φαίνεται από τις αντιδράσεις των θεατών. Είναι μια ταινία που πρέπει να δει ο κάθε γονιός.»

Ο Κωνσταντίνος Γιαλλουρίδης γεννκους. ﷽﷽﷽﷽ο πρόl (THE UNIT, A SINGLE MAN), e;inaiήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε σκηνοθεσία στο Tisch School of the Arts του New York University. Η πρώτη του ταινία ήταν η πειραματική ταινία μικρού μήκους BLIND DATE, με πρωταγωνιστές τον Nick Scotti και την Janelle Christian, που του χάρισε και το πρώτο του βραβείο.
Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε την καριέρα του ως συνεργάτης της καταξιωμένης casting director Phyllis Huffman στη Νέα Υόρκη. Έχει κάνει την παραγωγή και το μοντάζ του ντοκυμαντέρ THE SECRET WORLD OF SUPERFANS, με τους Gary Oldman και Malcolm Mcdowell, που έκανε πρεμιέρα στο Comic-Con International Film Festival.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Nicole Steinwedell, γνωστή ως Bridget Sullivan στην σειρά  “The Unit” του David Mamet, που προβλήθηκε από το CBS. Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί: Shawn Parsons (“Torchwood”), Henree Alyse (“All My Children”), Brahm Gallagher, Ali Mullin, Benjamin Goodall και ο John Norris του MTV.

Συμπαραγωγοί της ταινίας μαζί με τον Κωνσταντίνο Γιαλλουρίδη είναι ο Travis Swords (Παραγωγός των ταινιών: “A Guide to Recognizing your Saint", με τους Robert Downey Jr, Shia LaBeouf, Channing Tatum, που πς για το ﷽y Aαι ο βραβευμBeouf, αι

ήήρε δύο βραβεία στο Sundance (2006) και “Greenfingers”, με τους Helen Mirren και Clive Owen) και ο βραβευμένος με Emmy James Hanlon, γνωστός για την πολυβραβευμένη ταινία “9/11”(για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001) , που μεταδόθηκε από το CBS. Την πρωτότυπη μουσική της ταινίας έγραψε ο Jeffery Alan Jones.


Επίσημες Προβολές σε Φεστιβάλ:

Η.Π.Α.
Ÿ 12th MALIBU INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (Επίσημη πρεμιέρα) (8/10/11)
Ÿ BEVERLY HILLS TV AND NEW MEDIA FESTIVAL (22/10/11)
Ÿ LOS ANGELES NEW WAVE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (10/11/11)
Ÿ NEW FILMAKERS LOS ANGELES (HOLLYWOOD) (18/11/11)
Ÿ UNITED LOS ANGELES FILM FESTIVAL (28/5/12)
Ÿ NEWPORT BEACH FILM FESTIVAL (29/5/12)

Ευρηση﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽σηώσεις για σεξουαλικά............. g_____________________________________ώπη
Ÿ CANNES FILM FESTIVAL (15-26/5/12)


Official Trailer è       http://www.youtube.com/watch?v=i7BtI2vEgsw
Official Facebook Page è  http://www.facebook.com/compulsion.movie


Σχόλια