Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΉΣ


Το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ-ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ   πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο 2012, στον πολυδραστικό χώρο «Πασάγιο 8» που αποτελεί το εφαλτήριο της σκέψης και της δράσης του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ελλάδας (Δ.Ε.Π.Ε).
Καλούμε τους σύγχρονους δραματουργούς, να παρουσιάσουν τα έργα τους, μπροστά σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και λάτρεις του θεάτρου.
Τα βραβεία θα περιέχουν χρηματικά ποσά και δώρα καθώς και την προβολή των βραβευμένων συγγραφέων και ηθοποιών.

Η πίστη μας, στο ταλέντο των νέων Ελλήνων συγγραφέων και η ανάγκη μας, να αναδείξουμε τον πλούτο, της πολιτιστικής μας συνέχειας, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από τα μεγαλεία του παρελθόντος, μας ώθησε στη δημιουργία του Φεστιβάλ.
Σκοπός μας, είναι να τιμήσουμε, ανεξαρτήτου ηλικίας, όλους εκείνους που αντέχουν να σκέφτονται, να δημιουργούν με τις λέξεις κι αυτές τις λέξεις να τις κάνουν πράξη. Πράξη θεατρική. Δίνοντάς της πνοή, δηλαδή ζωή. Και γεννώντας χαρακτήρες, να μετατρέπουν τους εαυτούς τους, σε μικρούς «Θεούς».
Στόχος μας, να προβάλλουμε όσο το δυνατό, περισσότερους συγγραφείς με τις θεατρικές ομάδες τους.

Η υποβολή αιτήσεων πρέπει να γίνει έως  10/6/2012.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπείτε στο: 
ή στείλτε μας e-mail στο: dephellas@yahoo.gr
ή  τηλεφωνήστε στο: 210 5150050

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Ελλάδας

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Ελλάδας (Δ.Ε.Π.Ε.) –http://dephellas.wordpress.com- είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους Έλληνες πολίτες μέσα από ένα ευρύ φάσμα ποικιλόμορφων δράσεων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε κάθε επίπεδο.

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, που κατανοούν ότι μέσα από την προσωπική δράση επέρχεται και η συλλογική.

Με στόχο την ενημέρωση και την κατάρτιση που αποτελεί αφορμή για δράση, σε καλούμε να πάρεις θέση και να συμβάλλεις με το δικό σου μοναδικό τρόπο.



Το «Πασάγιο 8»*

Ο πολυδραστικός χώρος «Πασάγιο 8» αποτελεί το εφαλτήριο της σκέψης και της δράσης του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ελλάδας.

Στο «Πασάγιο 8» οι τέχνες, οι κοινωνικές ευαισθησίες, η επιμόρφωση και ό,τι ενώνει και ενεργοποιεί τον άνθρωπο συναντιούνται σε ένα χώρο, στον οποίο σε καλούμε για να τον κάνεις δικό σου.

Μέσα από τη δική σου δράση θα πάρει πνοή και θα αποτελέσει τη βάση για θέατρο, μουσική, εικαστικά, χορό, ποίηση αλλά και σεμινάρια, bazaars, παρουσιάσεις, κοινωνικές ενέργειες προσφοράς και εθελοντισμού και οποιαδήποτε άλλη δράση βάζει σε «κίνηση» τους πολίτες, εμάς.

Περιμένουμε τις ιδέες σου, τη δική σου ενεργή συμμετοχή και δράση για ό,τι μπορείς να φανταστείς και έως τώρα δεν ήξερες που και πώς να υλοποιήσεις.


*Πασάγιο= το πέρασμα, η διάβαση στη γλώσσα των σιδηροδρόμων. Η διάβαση Πασάγιο 8 βρίσκεται στον Κολωνό (150 μ. από το Μετρό Αττική), στο χαρακτηριστικό σημείο όπου συναντιόταν με τη γραμμή 8 του Τραμ ως τα τέλη του 1960.
Ο πολυδραστικός χώρος «Πασάγιο 8» βρίσκεται δίπλα στο κομβικό αυτό χαρακτηριστικό σημείο της περιοχής, επί της οδού Θεραπειών 8.


Δεν υπάρχουν σχόλια: