Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΣΚΙΡΩΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

20/07/2010



Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στο Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Ecowwek στο πλαίσιο της έκθεσης «Όασις εν αοάσει»

H αστική-μη κερδοσκοπική-περιβαλλοντική εταιρεία ECOWEEK ιδρύθηκε στην Αίγινα το 2005 και τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει διεθνή δραστηριότητα. Σκοπός της ECOWEEK είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και η προώθηση των αρχών της αξιοβίωτης ολοκληρωμένης ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων, κάθε χρόνο, η ECOWEEK, μέσα στο πλαίσιο του αρχιτεκτονικού συνεδρίου ECOWEEK, προσκαλεί στην Ελλάδα κάποιους από τους σημαντικότερους ομιλητές διεθνώς, σε εκδηλώσεις με συμμετοχή, αλλά και ανοιχτές για το ευρύ κοινό. Ιδρυτής και Πρόεδρος της ECOWEEK είναι ο αρχιτέκτονας Δρ. Χωροταξίας και σύμβουλος περιβάλλοντος Ηλίας Μεσσίνας, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

20:15 Παρουσίαση του εθελοντικού προγράμματος της Μ.Κ.Ο ECOWEEK : TEAM 15+300 Leadership & the Environment. Η επίσκεψη στο Ισραήλ & τα μαθήματα από την ιστορική εμπειρία του αραβικού κόσμου. 2 διαφορετικές κουλτούρες - 1 στόχος: το περιβάλλον.

Από την Κωνσταντίνα Κωστούλα, συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος ECOWEEK



20.45 Παρουσίαση του έργου της Μ.Κ.Ο ECOWEEK που τα τελευταία χρόνια έχει σαν σταθερό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα οικολογικής αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος.

Από την αρχιτέκτων Φαίδρα Ματζιαράκη, συντονίστρια του αρχιτεκτονικού συνεδρίου ECOWEEK



21.30 Ντοκιμαντέρ αμερικάνικης παραγωγής 'THE GARDEN'. Πραγματεύεται την καταστροφή της μεγαλύτερης αστικής φάρμας στο κόσμο και πως αυτό επέδρασε κοινωνικοπολιτικά στους κατοίκους της περιοχής του Los Angeles. Διάρκεια 80 λεπτα., Με ελληνικούς υπότιτλους.



Η εικαστική έκθεση «Όασεις εν αοάσει» που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου συνεχίζεται έως τις 8 Αυγούστου

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 3:00μμ – 9:00μμ,

Σάββατο και Κυριακή 11:00πμ – 9:00μμ



Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 6206437, 22960 62170.

www.skironio.gr, email: skironio@otenet.gr



Σκιρώνειο Μουσείο: 50ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια: