Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ευανθία Ρεμπούτσικα Στις 7 Αυγούστου στο Λόφο της Σάνης

Μουσική σε κίνηση

Θεσσαλονίκη, 28 Ιουλίου 2010

Την αγάπη τους για τις εικόνες και τις αφηγήσεις, και τη συνολική εμπειρία τους από τον χώρο που υπηρετούν με συνέπεια και ήθος ενώνουν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος αυτό το καλοκαίρι. Ατμοσφαιρικές και αφηγηματικές, οι μουσικές της Ρεμπούτσικα «μυρίζουν» κινηματογράφο ακόμα κι όταν δεν είναι γραμμένες γι’ αυτόν.
 Πλοκή και εικόνες, χρώματα και μυρωδιές, λυρισμός και συγκίνηση χαρακτηρίζουν τις νότες της, που παρασύρουν την καθημερινότητα σε μια κινηματογραφική απόδραση. Σε ανάλογο ύφος, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος διαθέτει ένα μοναδικό μουσικό ιδίωμα, αισθαντικό και πολύχρωμο, με βαθύτατο επηρεασμό από το έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Στη σκηνή της Σάνης θα ερμηνεύσουν μέρη από δουλειές τους όπως η «Πολίτικη Κουζίνα» που έντυσε μουσικά η Ευανθία Ρεμπούτσικα, το επίσης δικό της «Το Αστέρι και η Ευχή», το νοσταλγικό «Peppermint» και η «Urania» του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και πολλά άλλα από τα υπέροχα έργα τους. Θα τους συνοδέψουν τραγουδώντας οι Άγγελος Παπαδημητρίου, Cihan Okan και Ματούλα Ζαμάνη, καθώς και η Φιλαρμονική «Καποδίστριας» της Κέρκυρας. Σολίστες οι Ανδρέας Συμβουλόπουλος, Σωκράτης Σινόπουλος, Πάνος Δημητρακόπουλος, Παντελής Στόϊκος, Νίκος Παπαβρανούσης, Φέργκους Κάρρυ. Ο ήχος και η διεύθυνση παραγωγής είναι του Νίκου Βεκίρη και οι φωτισμοί του Τάκη Ζερβουλάκου.

Βιογραφικά καλλιτεχνών

H σχέση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τον κινηματογράφο ξεκινάει από την παιδική της ηλικία, καθώς μεγάλωσε σχεδόν μέσα στην καμπίνα προβολής του ιδιόκτητου κινηματογράφου του πατέρα της στην Κάτω Αχαϊα Πατρών. Δεν είναι τυχαίο που η μουσική της, ακόμη κι αν δεν είναι γραμμένη αποκλειστικά για κάποια ταινία, τηλεοπτική σειρά ή θεατρική παράσταση, χαρακτηρίζεται «κινηματογραφική». Συνθέσεις με πλοκή και εικόνες, με χρώματα και μυρωδιές, με λυρισμό και συγκίνηση που δημιουργούν ένα προσωπικό soundtrack για τις «κινηματογραφικές» σκηνές της καθημερινότητάς μας.

Και όταν γράφει αποκλειστικά για τον κινηματογράφο, η έκφρασή της απογειώνεται σαν να βρίσκεται λες στον φυσικό της χώρο. Ενδεικτική η μουσική για την «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, που τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ταινία «BABAM VE OĞLUM» του Τούρκου σκηνοθέτη Çagan Irmak που απέσπασε το βραβείο «Soundtrack 2006” του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου και «Discovery of the Year», στα World Soundtrack awards στο Βέλγιο.

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος αφού τελείωσε τις σπουδές του στο Λονδίνο και το Παρίσι επέστρεψε στην Αθήνα, γνώρισε τον Μάνο Χατζιδάκι -ο οποίος τον επηρέασε καθοριστικά- και από το 1986 γράφει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκυμαντέρ και θεατρικά έργα. Με το μοναδικό μουσικό ιδίωμά του “έντυσε” υπέροχες ιστορίες όπως είναι το “Peppermint”, η “Uranya”, τα “Φτηνά τσιγάρα” και η τηλεοπτική σειρά “Africa” για τις οποίες έχει αποσπάσει πολλά και σημαντικά βραβεία.

To πρόγραμμα υπογράφει και φέτος η καλλιτεχνική διευθύντρια του Sani Festival, Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη.

Το Sani Festival είναι επίσημο μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Φεστιβάλ της Ευρώπης (I.F.E.A. - International Festivals and Events Association Europe


∆ιάθεση Εισιτηρίων

Θεσσαλονίκη: STEREODISC, METROPOLIS, IANOS

Χαλκιδική: στα ξενοδοχεία του Sani Resort & στο κέντρο τύπου Νέας Φώκαιας, στην κεντρική πλατεία.

Μέσω internet: www.ticketshop.gr



Για περισσότερες πληροφορίες:

2310 317 327, 2310 312 320.

Αργυρώ Μπαράτα: Διεύθυνση Οργάνωσης & Παραγωγής –sanifestival@saniresort.gr

Γεωργία ∆ώδου: Διεύθυνση Επικοινωνίας – georgia@saniresort.gr



www.sanifestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: