Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Cirque du Soleil: «Θα φύγετε έκπληκτοι αλλά με ψυχική ανάταση…»


 http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=473176

«H παράσταση Allegria έχει εννέα νούμερα (acts)»,  λέει ο Μπρούνο Νταρμανιάκ,καλλιτεχνικός διευθυντής της παράστασης,  «Υπάρχουν σόλο νούμερα, νούμερα με δυάδες, νούμερα με ομάδες και είναι όλα πολύ υψηλής ποιότητας. Ναι, πρόκειται για ένα τσίρκο, αλλά πρέπει να το τονίσω ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θεατρικό τσίρκο. Δεν είναι δύσκολο να συντονίσει κανείς τόσους ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και νοοτροπιών διότι έχουν υψηλά στάνταρτς για τον εαυτό τους. Το ξέρετε ότι διαθέτουμε τηλεοράσεις στα πα-ρασκήνια όπου οι καλλιτέχνες παρακολουθούν σε αργή κίνηση το σόου τους (το οποίο φυσικά καταγράφεται σε κάθε παράσταση) για να εντοπίσουν τυχόν ατέλειες και να βελτιωθούν; Αυτό γίνεται κάθε μέρα…»

Τι θα πρέπει να περιμένουμε να νιώσουμε φεύγοντας από το θέατρο; «Θα πρέπει να περιμένετε να νιώσετε έκπληξη και ψυχική ανάταση», απαντά ο ίδιος. «Υπάρχουν ακροβατικά πολύ μεγάλης ενέργειας και σιωπηλές, σχεδόν θλιβερές στιγμές που εναλλάσσονται με τρομακτική ταχύτητα. Είναι ένα “τρενάκι” συναισθημάτων…»

Εξι παραστάσεις προστέθηκαν στο Cirque du Soleil, το οποίο κάνει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου το ντεμπούτο μπροστά στο κοινό της Ελλάδας, κλείνοντας 18 χρόνια ζωής και με χιούμορ και ευαισθησία απελευθερώνει μεγάλες δόσεις θετικής ενέργειας απεγκλωβίζει τη ζωντάνια και ενώνει την αδρεναλίνη του τσίρκου με τη μαγεία της τέχνης. Η διάρκεια του σόου είναι 2,5 ώρες με ένα 20λεπτο διάλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: