Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας 2nd Athens Open Air Film Festival (Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2012)




2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας
2nd Athens Open Air Film Festival
(Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2012)

6 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21.00
Προβολή της ταινίας «Αστέρω», με ζωντανή μουσική από τους Burger Project
Στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδας
Οι Burger Project ντύνουν, με μουσική που συνέθεσαν αποκλειστικά για την περίσταση, το πιο διάσημο βουκολικό δράμα της χώρας μας, την «Αστέρω», την ταινία που άνοιξε το δρόμο στο «σινεμά της φουστανέλας»!
Αφήνοντας πίσω τις κλασικές προβολές για φέτος με ένα από τα σημαντικότερα και τελειότερα φιλμ νουάρ στην ιστορία του κινηματογράφου, την αριστουργηματική «Λάουρα» του Ότο Πρέμινγκερ στον επιβλητικό κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το Athens Open Air Film Festival κλείνει το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων εκδηλώσεών του με τη μεγαλύτερη μουσικοκινηματογραφική έκπληξη της σεζόν.

Οι Burger Project, ειδικοί προσκεκλημένοι του Athens Open Air Film Festival δέχτηκαν την πρό(σ)κληση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και ανέλαβαν να ντύσουν μουσικά την «Αστέρω», μια από τις πιο μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της εποχής της (1929), μια ταινία που άνοιξε τον δρόμο στο «σινεμά της φουστανέλας»!

η ταινία:

Σ' ένα χωριό της Πελοποννήσου, στις πλαγιές του όρους Χελμού, η Αστέρω ζει με την οικογένεια του μπάρμπα Μήτρου. Παρόλο που η κοπέλα είναι ερωτευμένη με τον γιο του Μήτρου, Θύμιο, την παντρεύουν με άλλον. Όταν εκείνος πεθάνει, η Αστέρω θα χάσει τα λογικά της...

Μία από τις πρώτες μεγάλες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες, το βουβό βουκολικό αισθηματικό δράμα «Αστέρω» είναι πασίγνωστο και μέσα από τις προβολές του και μέσα από τις παρωδίες του - αναπόσπαστο πια μέρος της συλλογικής μας συνείδησης.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, ελάτε να την δείτε με μια μικρή...ανατροπή: οι Burger Project, το μουσικό φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας που κατάφερε από την πρώτη κιόλας στιγμή να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αποσπάσει τα βλέμματα των μουσικόφιλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφουγκράστηκαν την καλλιτεχνική της αύρα και έγραψαν πρωτότυπη μουσική, ειδικά για την μοναδική αυτή βραδιά!




Το συγκρότημα:

Μια διαφορετική μουσική κολεκτίβα με αστείρευτο μουσικό ταλέντο και χαρούμενη διάθεση που έχει βαλθεί να αλλάξει τα δεδομένα των μουσικών αναμνήσεων σας. Με ξέφρενους ρυθμούς και ασταμάτητο χιούμορ, επεμβαίνουν σε διάσημες μελωδίες κι εκτελέσεις και δίνουν το δικό τους προσωπικό στίγμα σε σημαντικές, κλασικές, μουσικές ιστορίες που έχουν γράψει ιστορία στο παρελθόν. Ροκ διαμάντια, εμπορικές τζαζ μελωδίες, σουίνγκ, μπλουζ και μπόλικες ακόμη μουσικές αναφορές μπαίνουν στο θεματικό μπλέντερ του συγκροτήματος και καταλήγουν σε χορευτικά μοτίβα εμπλουτισμένα με την πιο τρελή περφόρμανς που έχετε συναντήσει εντός συνόρων.

το φεστιβάλ:

Το 2ο Athens Open Air Film Festival - 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είσοδος ελεύθερη
Πότε: Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00
Πού: Θερινός κινηματογράφος Λαΐς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: