Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Technology Tinkers



 
Technology Tinkers
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 20.00
Frown Tails, Παραμυθιάς 6, Κεραμεικός
Είσοδος ελεύθερη

Tην Παρασκευή 28/9 στις 20.00 η Frown Τails παρουσιάζει μια βραδιά με καλεσμένους τους ΜzTek, Technology will save us και Fun in numbers, τρεις από τις ομάδες που επισκέπτονται την Αθήνα με αφορμή το Athens Plaython. Oι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν διάφορα παλιότερα ή εν εξελίξει πρότζεκτ τους και θα ξεκινήσουν μια συζήτηση σχετικά με το ρόλο της τεχνολογίας και των DIY εφαρμογών ως μέσων δημιουργίας,καθώς και την αξία και τη ηθική του craftmanship.


Η MzTEK είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα με έδρα το Λονδίνο, με στόχο την ενθάρρυνση των γυναικών καλλιτεχνών να εμπλουτίσουν τις τεχνικές δεξιότητες στους τομείς των νέων μέσων, της τεχνολογίας και της τέχνης μέσω υπολογιστή. Παρουσιάζοντας έργα από κορυφαίες σχεδιάστριες καλλιτέχνες, και τεχνολόγους, Οργανώνουν εργαστήρια, συζητήσεις, και συνεδρίες πειραματισμού στο Victoria & Albert Sackler Centre, Watermans και Space.
http://www.mztek.org/

Η ομάδα Technology Will Save Us με έδρα το Λονδίνο παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα να μάθει να κατασκευάζει αντικείμενα, αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα και την επινοητικότητά μέσω της τεχνολογίας. Στόχος  είναι  με αφορμή την δημιουργία, μια τεχνολογία προσιτή και κατανοητή στο κοινό.
"Ο τεχνίτης είναι περήφανος για ότι φτιάχνει, και το περιθάλπει, ενώ ο καταναλωτής απορρίπτει πράγματα που είναι απόλυτα επισκευάσιμα στην ανήσυχη αναζήτηση του νέου"
Richard Sennett, Η κουλτούρα του νέου καπιταλισμού
http://technologywillsaveus.org/


Η ομάδα Fun In Numbers δουλεύει πάνω σε διαδραστικά παιχνίδια από την άνοιξη του 2008. Έχει δημιουργήσει πάνω από δέκα πρωτότυπες εφαρμογές, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, τεχνολογικές εκθέσεις, αλλά και εκδηλώσεις ανοιχτές προς το κοινό με μεγάλη αποδοχή. Η πλατφόρμα Fun in Numbers καθώς και τα παιχνίδια που βασίζονται σε αυτή έχουν βραβευτεί, μεταξύ άλλων, σε τρία διεθνή συνέδρια (MASS ‘08, Atlanta, Georgia - ACE ‘09 Αθήνα, IoT ‘10 Tokyo, Japan) ως οι καλύτερες επιδείξεις συστήματος, ενώ στην πλατφόρμα έχουν αναφερθεί εκθειαστικά εγκεκριμένα έντυπα με σημαντικότερο το MIT Technology Review (Φεβρουάριος 2010, “The Future of Gaming: The Hot Potato Experience”).http://funinnumbers.eu 














Δεν υπάρχουν σχόλια: