«από την Πέργαμο ως τον Ταύρο»ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21.00 μ.μ.
στο Θέατρο Άλσους Πέτρου & Παύλου – πλατεία Υμηττού
Συναυλία της Αφροδίτης Μάνου  στον Υμηττό
Από την Πέργαμο ως τον Ταύρο


Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στον Υμηττό  διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού (Φ.Ο.Υ.)  το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21.00 μ.μ. στο Θέατρο Άλσους Πέτρου & Παύλου:  η Αφροδίτη Μάνου, σε μια μοναδική συναυλία προτείνει ένα μουσικό ταξίδι με τίτλο «από την Πέργαμο ως τον Ταύρο» και … καράβι τα τραγούδια της.
Σε μια εποχή αβεβαιότητας και υπαρξιακής αγωνίας η Αφροδίτη Μάνου, από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες στο ελληνικό τραγούδι αλλά και τραγουδοποιός- δημιουργός γνωστών και πολυαγαπημένων τραγουδιών, αφηγείται την ιστορία μιας γενιάς που ξεκίνησε με την μεταπολίτευση και έφτασε σχεδόν στο σημείο μηδέν, δηλαδή στο σήμερα. Απ' την «Παλιοκατίνα» ως το «Για ποια Ελλάδα ρε γαμώτο», κάθε τραγούδι μια μικρή ιστορία, φωτίζει και από μια πλευρά αυτής της παράξενης γενιάς, προσπαθώντας να βρει πού έγινε το λάθος και να ακουμπήσει σ' αυτό που δεν κάνει ποτέ λάθος: «Την καρδιά».
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα από το Φ.Ο.Υ. για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, μια επίσης «ιδιαίτερη σύμπτωση», αφού το ’22 και η μικρασιατική καταστροφή,  μέσα στα άλλα, μάλλον φέρουν και … μέρος της ευθύνης για την παρουσία της Αφροδίτης Μάνου στο ελληνικό τραγούδι. Η καταγωγή της αγαπημένης ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού είναι  από την Πέργαμο και η  Πέργαμος, ως γνωστόν άλλωστε, τι είναι ως τον Ταύρο ή τον Υμηττό;  Ένα τσιγάρο δρόμος που λέει και στο τραγούδι της η Αφροδίτη. 
Στη σκηνή μαζί με την Αφροδίτη Μάνου θα  βρεθεί και η Ηρώ Σαα, ενώ την ενορχήστρωση και επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων,  κρατήσεις τηλέφωνο: 
Φ.Ο.Υ. (210 7625856, 6977 350 653, 6985 933 290)-
Αθήνα :  βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, 210 3217917)

Σχόλια