Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

12η χρονιά Ιωνικές Γιορτές 2012 (30/08 έως 30/09 -2012) Άλσος Νέας Σμύρνης Το φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης


 
Αθήνα, 19 Ιουλίου  2012. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης ανακοινώνει  την διοργάνωση των Ιωνικών Γιορτών, ένα πολιτιστικό  θεσμό που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια και πραγματοποιείται στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Το Φεστιβάλ ξεχωρίζει για την ποιότητα του προγράμματος και την άψογη διοργάνωση και ταυτόχρονα αποτελεί το συνδυασμό διαφόρων εκφράσεων της τέχνης με κοινό χαρακτηριστικό την αξιοπρέπεια και τις σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις.
Οι Ιωνικές Γιορτές 2012 είναι ένα φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, που θα φιλοξενήσει  τις καλύτερες παραστάσεις και συναυλίες με κορυφαίους δημιουργούς του ελληνικού πολιτιστικού και καλλιτεχνικού στερεώματος,  μερικές από τις οποίες θα ανέβουν στα φημισμένα φεστιβάλ της Επιδαύρου και του Ηρωδείου.  Φέτος θα λάβουν χώρα από τις 30/08/2012 έως και τις 30/09/2012  στο Άλσος του Δήμου Νέας Σμύρνης. Όπως κάθε χρόνο η είσοδος σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν και ελάχιστες μόνο θα έχουν συμβολική είσοδο, η οποία θα διατεθεί σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών 2012 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την επέτειο των 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης (ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, συναυλίες , εκθέσεις). Επίσης, έχουν προγραμματιστεί  παιδικές και νεανικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες).
Στη φετινή διοργάνωση όλες οι μορφές τέχνης έχουν θέση: το θέατρο, η μουσική, ο χορός, τα εικαστικά κα βέβαια οι εκδηλώσεις της επετείου της μνήμης των 90 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης. Μια πλειάδα καταξιωμένων και γνωστών καλλιτεχνών θα πλαισιώσουν τις παραστάσεις των Ιωνικών Γιορτών 2012, που μέσα από το θέατρο του άλσους της Νέας Σμύρνης θα δώσουν για ακόμη μία φορά μία νότα πολιτισμού και διασκέδασης.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν δήλωσε: Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες που δέχτηκαν να δώσουν την πολιτιστική τους παρουσία στην 12η διοργάνωση των Ιωνικών Γιορτών και καλούμε όλους τους δημότες μας και τους κατοίκους της Αττικής να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά μας. Προσφέρουμε ακόμη  μια χρονιά, την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν, στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας,  ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για όλες τις προτιμήσεις. Με τη βεβαιότητα ότι ο πολιτισμός φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά  και μας εμβολιάζει με αντισώματα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι: οι εφημερίδες, Ελεύθερος Τύπος, Τύπος της Κυριακής, City Press, Free Sunday, το Μακεδονικό και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων www.amna.gr,  o ραδιοφωνικός σταθμός  Galaxy 92 FM, και οι ιστοσελίδες www.culturenow.gr www.monopoli.gr και www.forfree.gr.




Είσοδος: Εισιτήριο από 5 με 10 ευρώ € (όπου υπάρχει ένδειξη) τα εισιτήρια θα διατίθενται μια (1) ημέρα πριν από κάθε εκδήλωση καθώς και την ίδια ημέρα της εκδήλωσης (Ώρες λειτουργίας 20:30 με 21:00 - 22:30 με 23:00). Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του δήμου μας.
Είσοδο στο Θέατρο του άλσους της Νέας Σμύρνης από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Πολιτιστικός Οργανισμός : 2109310408 www.neasmyrni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: