Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Κέρκυρα, 1-5 Οκτωβρίου 2012


Η ΜΚΟ CulturePolis αναγγέλλει τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων στην Κέρκυρα μεταξύ 1-5 Οκτωβρίου 2012, αφιερωμένων στη βιώσιμη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς με έμφαση στα αποτελέσματα του έργου SUSTCULT και την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης Κέρκυρας – Μνημείου UNESCO.
Η «Διεθνής Εβδομάδα Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το εισαγωγικό σεμινάριο θα μεταδοθεί σε όλα τα Ιόνια Νησιά μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης της.ΠΙΝ.
Από 1-5 Οκτωβρίου 2012 αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Κέρκυρα για να συμμετάσχουν στις διάφορες εκδηλώσεις της εβδομάδας, οι εταίροι του  SUSTCULT από 7 χώρες, το Γραφείο UNESCO της Βενετίας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του προγράμματος Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEE),  καθώς και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι  από το ελληνικό Υπ. Πολιτισμού, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO, Δήμαρχοι πόλεων / μνημείων UNESCO από την Ελλάδα και γειτονικές χώρες καθώς και συντονιστές συναφών έργων της Ε.Ε.
Εκτός από τις δραστηριότητες που αφορούν μόνο στους εταίρους του έργου,  προβλέπονται εκδηλώσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης, διαβούλευσης κ.λπ. για τους φορείς και πολίτες της Κέρκυρας. Το πρόγραμμα της Διεθνούς Εβδομάδας περιλαμβάνει :
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για στελέχη διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς: (διάρκεια 2,5 ημέρες/μετάφραση στα ελληνικά) που χωρίζεται σε 2 μέρη: Ενημερωτικό για φορείς και πολίτες της Κέρκυρας (Δε 1 Οκτ. , 09.00-13.00) και Εργαστήρια για εκπαιδευθέντες στο on line πρόγραμμα & άλλα στελέχη διαχείρισης φορέων
Συναντήσεις εταίρων έργου SUSTCULT (4-5 Οκτ.’12): Γενική Συνάντηση Εταίρων, Συνάντηση Επιτροπής Καθοδήγησης (Steering Committee), Συνάντηση Ενδιάμεσης Αξιολόγησης έργου (Mid Term Review), Ημερίδα εργασίας εμπειρογνωμόνων γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (WebGIS)
Ημερίδα διάχυσης – διαβούλευσης (Τε 2 Οκτ.’12, 17.00-21.00): Θέμα « Έργο SUSTCULT - Σχέδιο Βιώσιμης Διαχείρισης Παλιάς Πόλης Κέρκυρας» με συμμετοχή των 24 επισήμων μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής SUSTCULT Κέρκυρας / Παλιάς Πόλης, εκπροσώπων ΟΤΑ, επαγγελματιών, ΜΚΟ και φορέων πολιτών
Οι διάφορες συναντήσεις θα γίνουν κυρίως στο Συνεδριακό Κέντρο Μ.Α.Ε Δήμου Κέρκυρας, Φαληράκι καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων Π.Ε Κέρκυρας Π.Ι.Ν, Παλαιό Φρούριο, Ιόνιος Ακαδημία κ.ά. Ενημερώσεις για το πρόγραμμα μαζί με τις πολιτιστικές/κοινωνικές εκδηλώσεις θα δημοσιεύονται στο culturepolis.org και το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο.
Για κάθε διευκρίνιση και δηλώσεις συμμετοχής στη «Διεθνής Εβδομάδα Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» μπορείτε να απευθύνεσθε στην υπεύθυνη τύπου του CulturePolis : κυρία Άννα Γρατσάνη, Κινητό: +30 6938919501; Skype : agratsani, agratsani@gmail.com
Πληροφορίες για το έργο SUSTCULT και τα πρώτα αποτελέσματά βρίσκονται  στη διεύθυνση: http://culturepolis.org/projects/currentprojects/sustcultproject

Δεν υπάρχουν σχόλια: