Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Βράβευση μαθητών και παιδιών προσφύγων που διακρίθηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό για τους πρόσφυγες


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Y.A.) και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων[*] σας προσκαλούν στην Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών, αλλά και των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας του 2011, με θέμα «Ρατσισμός και ξενοφοβία: Επικίνδυνα φαινόμενα για μια χώρα».
Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και ώρα 13.00 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων  (αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» Πειραιώς 100, Γκάζι) και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δράσεις ευαισθητοποίησης νέων στο θέμα των προσφύγων».
Θα βραβευθούν μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορες περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένου και του πολωνικού σχολείου στην Αθήνα. Επίσης,  ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής θα τιμηθούν για τη συμμετοχή τους. Τα βραβεία θα απονείμουν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου, οι οποίοι με την παρουσία και το λόγο τους στηρίζουν τους σκοπούς της Υ.Α.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών (Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Πολιτιστικό Κέντρο των Λαών της Ανατολής «Γέφυρα», Ένωση Αφρικανών Γυναικών, χορευτικό συγκρότημα Mandela girls, Συριακή Κοινότητα),  δίνοντας μια γεύση από τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους. Παράλληλα, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα θα παρουσιάσουν μία εικαστική έκθεση και ένα δραματοποιημένο παραμύθι με θέμα την Αφρική ενώ θα προβάλλονται μαθητικές δημιουργίες καθώς και video της Υ.Α.


Τα έργα και τα στοιχεία των διακριθέντων μαθητών είναι διαθέσιμα στον εξής σύνδεσμο: http://www.unhcr.gr/ekpaideysi/mathitikoi-diagonismoi/mathitikos-diagonismos-2011.html



Ιστοσελίδες: www.unhcr.gr (Ελληνικά) /  www.unhcr.org (Αγγλικά)  


Ακολουθήστε μας:



[*]Μέλη της Επιτροπής Ευαισθητοποίησης των Νέων είναι: το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης - ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας - Ι.Π.Ε.Μ, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: