Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ο Θηλυκός Κόσμος της Φωτογράφου Μάρως Κουρη στο Μουσικό Αναλόγιο της Μαρίζας Κωχ


 

                                        Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ

Η Μαρίζα Κωχ φιλοξενεί τη φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή σε μια βραδιά αφιερωμένη στις Γυναίκες του Κόσμου που συνάντησε η φωτογράφος στην εικοσάχρονη πορεία της σε αποστολές της ανά τον κόσμο για τον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο Εργαστήρι της οδού Προπυλαίων του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ θα συναντηθούν οι φίλιοι της φωτογραφίας και της μουσικής.

Στις φωτογραφίες Γυναίκες μαχητές, στη ζωή και επιβίωση, στην οικογένεια, στον έρωτα. Πορτραίτα γυναικεία που αντικατοπτρίζουν την κοινωνία, την αντίληψη, την παράδοση, την μπέσα του κάθε λαού. Από τις ιθαγενείς Μάορι της μακρινής Νέας Ζηλανδίας, το άγνωστο της Αφρικής και της Ασίας, μέχρι την ανοιχτόμυαλη Αυστραλέζα, τη σοφή Ελληνίδα, την πολυδιάστατη Ευρωπαία.

Η βραβευμένη φωτορεπόρτερ θα μας ξεναγεί με τον λόγο στις εμπειρίες της και στην γνωριμία με την κάθε Γυναίκα, του κάθε λαού. Δίπλα της η Μαρίζα Κωχ με τις δικές συγκινήσεις από τα πρόσωπα γυναικών που αποτύπωσε στην σκέψη της, στα δικά της ταξίδια ανά τον κόσμο, θα ντύσει μελωδικά τις σιωπές που γεννιούνται, όταν άφωνοι οι θεατές ζητούν στοπ καρέ στην εναλλαγή των φωτογραφιών. Στο λαούτο θα τη συνοδέψει ο Μιχάλης Νικόπουλος και στο τραγούδι η Ζωή Βεργάκη.

Είσοδος: €8,00/ Ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά
Θα υπάρχει κέρασμα με κρασί από τη Σαντορίνη και αναψυκτικά για τα παιδιά.

Κέντρο Βιωματικής Μουσικής
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία
Προπυλαίων 31, Ακρόπολη 11742 (Κάθετος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μετρό: Στάση Ακρόπολη)
Κρατήσεις θέσεων: 210-9227687


Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, η έκθεση «Θηλυκός Κόσμος» θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα ΟυrBazaar (Δράκου 33, Ακρόπολη), στις 20-30 Ιουλίου θα προβάλλεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Ρόδου, ενώ τον Οκτώβριο θα ταξιδέψει στο Παρίσι και την Κύπρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: