Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

SuperCollider Vortex Workshop, Μαρίνος Κουτσομιχάλης

 Στα πλαίσια των προγράμματος εργαστηρίων νέων τεχνολογιών η Frown Tails σε συνεργασία με τον Μαρίνο Κουτσομιχάλη, παρουσιάζει το εργαστήριο SuperCollider Vortex από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο χώρο της Frown Tails, στην Παραμυθιάς 6.
Το SuperCollider έχει καθιερωθεί ως ίσως το πιο ισχυρό περιβάλλον προγραμματισμού για αλγοριθμική μουσική, σύνθεση ήχου και ψηφιακή επεξεργασία σήματος σε πραγματικό χρόνο. Προσφέρει και μια πανίσχυρη γεννήτρια σύνθεσης ήχου αλλά και μια τελευταίας τεχνολογίας δυναμική object-oriented γλώσσα προγραμματισμού. Χρησιμοποιείται ευρέως από καλλιτέχνες και ερευνητές ανά τον κόσμο.
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις και απευθύνεται σε ερευνήτες, μουσικούς, καλλιτέχνες και θιασώτες της τεχνολογίας που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα ψηφιακά μέσα και εργαλεία. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού ή ιδιαίτερες άλλες γνώσεις. Εκτός από μια ενδελεχή εισαγωγή στο SuperCollider το σεμινάριο θα αποτελέσει και μια άτυπη εισαγωγή στην αλγοριθμική/παραγωγική μουσική, τον σχεδιασμό GUI και ψηφιακών οργάνων, το live coding και την ψηφιακή σύνθεση ήχου.
Τεχνικές γνώσεις: Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κώδικα/προγραμματισμού ή μουσικής  σύνθεσης. Απευθύνεται κυρίως σε ερευνήτες, μουσικούς, καλλιτέχνες και θιασώτες της τεχνολογίας που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα ψηφιακά μέσα και εργαλεία.

Πού και Πότε: Frown Tails, Παραμυθιάς 6,
Aπό Πέμπτη 23/02, και κάθε Πέμπτη για 4 συναντήσεις. 18.00-20.30
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ

Εγγραφή: Στείλε email στο info@frowntails.com για να κλείσεις τη θέση σου.
Πληροφορίες στο 213 0097547.


Βιογραφικό Μαρίνου Κουτσομιχάλη
Δραστήριος τόσο σε ακαδημαϊκούς όσο και σε μη ακαδημαϊκούς κύκλους, ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης διερευνά τον ήχο από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 δουλεύοντας με διάφορα μέσα. Κύριο αντικείμενο της έρευνάς του είναι οι αρχιτεκτονικές ιδιότητες του ήχου και τις εικόνας - πώς εκδηλώνονται στον χώρο, τον χρόνο και την ανθρώπινη αντίληψη και πώς μπορεί να καταστήσει τέτοιες εκδηλώσεις καθεαυτές αυτοτελή έργα τέχνης. Τα έργα του δεν προσπαθούν να εκφράσουν, να συμβολίσουν ή να αναπαραστήσουν κάτι ούτε αποσκοπούν σε κάποια αφήγηση ή μεταφορά, αντιθέτως στοχεύουν στην αξιοποίηση δοσμένου χώρου και την ουσιαστική ψυχαγωγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: