"ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ"®


Σαββατοκύριακο για γονείς και παιδιά

Από Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 και κάθε Κυριακή, με νέες ενότητες:

Α', Β'Δημοτικού (ένα τμήμα) 15:30-17:00
Γ΄, Δ΄Δημοτικού (ένα τμήμα) 15:30-17:00
Ε', ΣΤ' Δημοτικού (ένα τμήμα)  17:00-18:30
Α', Β' Γυμνασίου (ένα τμήμα) 17:00-18:30


Με γνώμονα το γεγονός ότι οι κοινές δραστηριότητες γονέων και παιδιών βελτιώνουν και εμπλουτίζουν τις οικογενειακές σχέσεις, το μουσείο προσκαλεί γονείς και παιδιά στο πρόγραμμα «Τέχνη και Μαθηματικά-Σαββατοκύριακο».

Το πρόγραμμα «Τέχνη και Μαθηματικά- Σαββατοκύριακο» είναι διάρκειας μιάμισης ώρας και περιλαμβάνει: Ξενάγηση – διάλογο με τα παιδιά (και όσους από τους γονείς επιθυμούν να τα συνοδεύουν) στην τρέχουσα έκθεση του μουσείου. (30΄ )
Ανάπτυξη ειδικών θεματικών ενοτήτων - δραστηριοτήτων Μαθηματικών του Δημοτικού σχολείου στο αλληλεπιδραστικό περιβάλλον της Τέχνης. (60΄)
Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά: 
Μέσα από την αλληλεπίδραση Τέχνης και Μαθηματικών να αναδείξουν λανθάνουσες δεξιότητες μάθησης, καθόσον σύμφωνα με τις διδακτικές έρευνες των επιστημονικών μας υπευθύνων, το περιβάλλον της Τέχνης, αξιοποιούμενο κατάλληλα, «απελευθερώνει δυνάμεις και πρωτοβουλίες γνωστικής αυτενέργειας και ανάπτυξης της λογικομαθηματικής σκέψης», ενώ το περιβάλλον της ομαδοσυνεργατικότητας ενεργοποιεί τη «ζώνη επικείμενης ανάπτυξης».

Στους γονείς δίνει την ευκαιρία να γίνουν μαθητές μαζί με τα παιδιά τους και να εκπαιδευθούν στο πώς θα μπορούσαν να ασχοληθούν δημιουργικά μαζί τους. Να διαπιστώσουν ότι η κατανόηση των Μαθηματικών από τα παιδιά δεν είναι ένας βραχνάς και πονοκέφαλος αλλά ένα παιχνίδι που μπορεί να συνεχισθεί στο σπίτι.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
   
Άρης Μαυρομμάτης amavromatis@herakleidon-art.gr
  mavromatis@rhodes.aegean.gr
Αποστόλης Παπανικολάου apapanikolaou@herakleidon-art.gr
  apapani@math.uoa.gr
καθηγητές μαθηματικών  

Κόστος κατ'άτομο: 10€  
Ένας γονέας με ένα παιδί: 20€.
Για κάθε επιπλέον άτομο (γονέα ή παιδί): 6€.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ 
Ελένη Νομικού (Δευτ.– Παρ. 09:00-13:00)
τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201)
e-mail:
enomikou@herakleidon-art.gr  


ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ"
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012-Πέμπτη, 31 Μαίου 2012

Σχόλια