Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσκληση Συμμετοχών για τo Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο! 2012

ΣΙΚΑΓΟ - Tο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγo! ανακοίνωσε πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για τη δεύτερη ετήσια διοργάνωσή του, που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο 2012. Δεκτές γίνονται ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους που έχουν παραχθεί μετά τον Ιανουάριο 2010 από σκηνοθέτες ελληνικής και ελληνοκυπριακής καταγωγής από όλο τον κόσμο. Ταινίες για την Ελλάδα ή τον Ελληνισμό από μη Έλληνες κινηματογραφιστές είναι επίσης ευπρόσδεκτες.

Το Φεστιβαλ είναι το κύριο γεγονός των μη κερδοσκοπικών FilmHellenes, που χορηγούν και συνδιοργανώνουν όλο το χρόνο προβολές, εργαστήρια και εκδηλώσεις για την Ελληνική αλλά και την Αμερικανική κοινότητα, με σκοπό να συμβάλουν στην προώθηση του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου και να αγακαλιάσουν Έλληνες και ελληνικής καταγωγής δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

Το διοικητικό συμβούλιο των FilmHellenes αποτελείται από έγκριτα άτομα ελληνικής καταγωγής με σημαντική εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου και των ανθρωπιστικών επιστημών. Περιλαμβάνουν τον πρόεδρο και συνιδρυτή, σκηνοθέτη Νίκο Φραγκιά, την αντιπρόεδρο, γενική διευθύντρια της εταιρίας Fletcher Camera and Lenses Ζωή Ιλτσόπουλος Borys, τον γραμματέα/ταμία Terry Jacobs, τον διευθυντή πολιτιστικού προγραμματισμού της Ελληνοαμερικανικής Ακαδημίας Τάκη Θεοτοκάτο, τον αρχιτέκτονα και δοιηκητικό στέλεχος προγραμμάτων της πόλης του Σικάγο Αρτ Άνδρο, τον αιθουσάρχη του κινηματογράφου Pickwick Ντίνο Βλαχάκη, τον τραπεζίτη Δημήτρη Κωστόπουλο, καθηγητή ελληνικών στην Ελληνοαμερικανική Ακαδημία και ιδρυτή του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου The Greek Bookstore, και τον Πήτερ Κανέλο, επίκουρο καθηγητή θεάτρου στο Loyola University του Σικάγο.

Οι ταινίες που θα επιλεγούν θα ενταχθούν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: Hellenic Current (πρόσφατες αφηγηματικές ταινίες, μικρού μήκους, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ), Flashes of History (ιστορικά ντοκιμαντέρ ), Young Ambition (σπουδαστικές), Incredible Adventures (ταινίες για τα παιδιά). Υπάρχει επίσης μια ειδική κατηγορία προγράμματος, η Chrysotheke, (με αποκλειστική πρόσκληση από το Φεστιβάλ) η οποία υποδέχεται τις ταινίες "που τοποθετούν την Ελλάδα στο χάρτη".

Η τακτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 31η Μαρτίου, και η προχωρημένη προθεσμία η 1η Μαϊου. Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.greekfilmfestchicago.org ή επικοινωνήστε με τη διεύθυνση submissions2012@greekfilmfestchicago.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: