Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ...


"Γιατί πρέπει να ακούμε την καρδιά μας;" ρώτησε το αγόρι στην κατασκήνωση.

"Επειδή, όπου είναι η καρδιά σου, εκεί  είναι όπου θα βρεις θησαυρό σου."

"Αλλά η καρδιά μου είναι ταραγμένη," είπε το αγόρι. "Έχει τα όνειρά της, είναι συναισθηματική  και έχει   πάθος για μια γυναίκα της ερήμου. Ζητά   πράγματα από μένα  και με κρατά μακριά από τον ύπνο πολλές νύχτες, όταν την σκέφτομαι»


"Λοιπόν, αυτό είναι καλό. Η καρδιά σου είναι ζωντανή. Συνέχισε να ακούς ό, τι έχει να σου πει. "

"Η καρδιά μου είναι ένας προδότης", είπε το αγόρι στον  αλχημιστή, όταν είχαν σταματήσει  για να ξεκουραστούν τα άλογα. "Δεν θέλει  να προχωρήσω παραπέρα ."

«Αυτό έχει νόημα. Φυσικά φοβάται ότι, κατά την επιδίωξη των ονείρων σου, μπορεί  να χάσεις ό, τι έχεις κερδίσει. "

"Λοιπόν, τότε, γιατί να ακούω την καρδιά μου;"

«Επειδή ποτέ δεν θα είσαι  και πάλι σε θέση να την  κρατήσεις ήσυχη. "

«Αυτό  σημαίνει ότι πρέπει να την σκούω , ακόμα κι αν είναι προδότρια ;"

"Προδοσία είναι ένα πλήγμα που έρχεται απροσδόκητα. Αν γνωρίζεις καλά την καρδιά σου, δεν θα είναι ποτέ σε θέση να το κάνει αυτό για σένα. Επειδή ξέρεις τα όνειρα και τις επιθυμίες της, και θα μάθεις πώς τις αντιμετωπίζεις».

"Η καρδιά μου φοβάται ότι θα πρέπει να υποφέρει», είπε το αγόρι τον αλχημιστή ένα βράδυ, καθώς κοίταξε ψηλά στον ουρανό χωρίς φεγγάρι.

"Πες στην καρδιά σου ότι ο φόβος του πόνου είναι χειρότερος  από τον ίδιο τον πόνο.  Και ότι δεν έχει ποτέ  καμιά καρδιά πονέσει  στην  αναζήτηση των ονείρων της, γιατί κάθε δευτερόλεπτο της αναζήτησης είναι μια συνάντηση δευτερολέπτου  με τον Θεό και την αιωνιότητα. "

Από το "The Alchemist"

Σχόλια