Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

The Sound of Silence


Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση
 Είσοδος 18 - 52 ευρώ
16.12.2010 έως 19.12.2010




Πέμπτη-Κυριακή 20:30





Ο Άλβις Χερμάνις παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δημιουργία που εξερευνά το ανθρώπινο συναίσθημα, υπερβαίνοντας τα εκφραστικά όρια του λόγου. Πρόκειται για ένα δικό του είδος βωβού θεάτρου που παντρεύει το ρεαλισμό με την κοινωνιολογική παρατήρηση και τη φαντασία. Η παράσταση είναι γεμάτη από εικόνες και, φυσικά, από τους ήχους των Simon & Garfunkel, έχοντας ως υπότιτλο «Η συναυλία των Simon & Garfunkel το 1968 στη Ρίγα που δεν έγινε ποτέ».



Η παράσταση δεν δανείζεται μόνο τον τίτλο της από το γνωστό τραγούδι του ντουέτου αλλά και την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής, μιας εποχής κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών, στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.



Το "The Sound of Silence" μπορεί να θεωρηθεί φυσική συνέχεια του Long Life, που ο σκηνοθέτης ανέβασε το 2003, με κυρίαρχο θέμα την παρακμή και σκοπό τη δημιουργία ενός «θεάτρου συναισθημάτων». Ο Χερμάνις επανέρχεται στους ίδιους ανθρώπινους χαρακτήρες και εξετάζει την ουτοπία, το annus mirabilis του 1968, δηλαδή τη χρονική στιγμή κορύφωσης των ουτοπιών. Δεν επιλέγει τυχαία τη μουσική επένδυση από τους Simon & Garfunkel, καθώς –σύμφωνα με τον ίδιο– εκπροσωπούν «την απόλυτη ουτοπία, τα ρομαντικά συναισθήματα των σίξτυς».



Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Την συζήτηση συντονίζει η Υπεύθυνη Τομέα Θεάτρου και Χορού της Στέγης, Κάτια Αρφαρά.





Συντελεστές της παράστασης



Σκηνοθεσία: Alvis Hermanis



Mουσική: Simon and Garfunkel



Σκηνικά-Κοστούμια: Monika Pormale



Φωτογραφίες: Māra Brašmane



Ερμηνεύουν: Guna Zariņa, Sandra Zvīgule, Inga Alsiņa, Liena Šmukste, Iveta Pole, Regīna Razuma, Jana Čivžele, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Edgars Samītis, Ivars Krasts, Varis Piņkis, Andris Keišs, Girts Krūmiņš



Συμπαραγωγή: spieltzeit' Europa/Berliner Festspiele και New Riga Theatre





Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, Τηλ: +302130178000



Τιμές εισιτηρίων

25,28,52€

Φοιτητικό: 18 €



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: