Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Μαύρος κύκνος του Ντάρεν Αρονόσφκι

Ταινία λήξης του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Κινηματογράφος Ολύμπιον
Είσοδος 6 ευρώ 
11.12.2010
21.00

Η αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτει το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 στο Ολύμπιον με την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη ταινία Μαύρος κύκνος / Black swan του Ντάρεν Αρονόσφκι / Daren Aronofsky, με τους Νάταλι Πόρτμαν, Βενσάν Κασέλ, Γουινόνα Ράιντερ, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ και Μίλα Κούνις, η οποία μάλιστα απέσπασε το βραβείο καλύτερης νέας ηθοποιού στο φεστιβάλ Βενετίας. Πρωταγωνίστρια είναι η Νίνα, μια τελειομανής μπαλαρίνα ενός νεοϋορκέζικου θιάσου, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα τόσο του θριάμβου -καθώς ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον ρόλο της ζωής της στη «Λίμνη των κύκνων»-, όσο και της κατάρρευσης, αφού η δοκιμασία αυτή θα την εξωθήσει στα άκρα.
Ίσως η πιο σοφιστικέ ταινία στη μέχρι τώρα φιλμογραφία του Αρονόφσκι, ο Μαύρος κύκνος αποτελεί μια σπουδή χαρακτήρων με έντονο άρωμα γυναίκας, αισθησιασμό, «χορογραφημένη» φωτογραφία, αλλά και τολμηρές σκηνές που έχουν προκαλέσει αίσθηση. Η μουσική του Τσαϊκόφσκι εντείνει την εσωτερική πάλη της κεντρικής ηρωίδας, η ζωή της οποίας ταυτίζεται τραγικά σχεδόν με την τέχνη της. Μέσα σε ένα μυστηριώδες παιχνίδι όπου κυριαρχούν ο ανταγωνισμός, τα πάθη, η σεξουαλικότητα και οι εμμονές, η Νίνα μεταμορφώνεται σε έναν πανέμορφο κύκνο ο οποίος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην λαμπερή και την κατασκότεινη όψη του.

Κινηματογράφος Ολύμπιον

Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ: +302310378400

Πληροφορίες εισιτηρίων

Εκδοτήρια εισιτηρίων: Πλατεία Αριστοτέλους, Λιμάνι
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09:45-24:00
Τιμή εισιτηρίου: €6 ανά προβολή

Εισιτήρια
Οι θέσεις στις αίθουσες δεν είναι αριθμημένες.
Το εισιτήριο σας εξασφαλίζει μία θέση έως και 5 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής.
5 λεπτά πριν από την έναρξη της προβολής και μόνο εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, επιτρέπεται η είσοδος στους κατόχους CineKάρταF, διαπιστεύσεων και εισιτηρίων.
Μετά την έναρξη της προβολής απαγορεύεται η είσοδος στην αίθουσα.
Μετά τη λήξη κάθε προβολής είναι απαραίτητη η αποχώρησή σας από την αίθουσα.
Τα εισιτήρια μηδενικής αξίας δεν ανταλλάσσονται.
Τα εισιτήρια αξίας ανταλλάσσονται ή επιστρέφονται μέχρι και 2 ώρες πριν την έναρξη της προβολής στο ταμείο 1 της αποθήκης Δ’.

Τηλεφωνική κράτηση για εισιτήρια αξίας €6 Είναι διαθέσιμη για όλες τις προβολές και όλες τις ημέρες, ανεξαρτήτως αριθμού εισιτηρίων. Η παραλαβή και πληρωμή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει έως και 3 ώρες πριν από την έναρξη της προβολής, από τα εκδοτήρια.
Κέντρο τηλεφωνικών κρατήσεων: 2310 378450 Ώρες λειτουργίας: 9:30-20:30

Διαπιστεύσεις – Προσκλήσεις Οι διαπιστευμένοι και οι κάτοχοι προσκλήσεων έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου στις προβολές. Απαραίτητη είναι η έκδοση εισιτηρίου μηδενικής αξίας. Για την είσοδο στην προβολή απαιτείται η επίδειξη του εισιτηρίου και της κάρτας διαπίστευσης / πρόσκλησης. Δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης.
Οι διαπιστευμένοι μπορούν να εκδώσουν εισιτήρια για την ίδια και την επόμενη ημέρα.
Για τις προσκλήσεις εκδίδεται εισιτήριο μόνο για την ίδια ημέρα.

Ελεύθερη είσοδος Οι φοιτητές, οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού και οι άνεργοι δικαιούνται ελεύθερη είσοδο –εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις– στις προβολές της αίθουσας Ολύμπιον με ώρα έναρξης έως και τις 15:00, και στις προβολές στο λιμάνι με ώρα έναρξης έως και τις 13:00. Απαραίτητη είναι η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / Κάρτας Πολιτισμού / κάρτας ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: