Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Γιατί οι τέχνες και τα γράμματα δεν είναι πολυτέλεια σε καιρό κρίσης» Η εναρκτήρια εκδήλωση του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση


Πρόσωπα από τους χώρους των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών συνομιλούν και ανακαλύπτουν «Γιατί οι τέχνες και τα γράμματα δεν είναι πολυτέλεια σε καιρό κρίσης» στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, στις 13 Δεκεμβρίου 2010.
Η ανοιχτή αυτή συζήτηση αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις». Με τον Κύκλο αυτό, η Στέγη φιλοδοξεί να δώσει βήμα σε όλες τις ανήσυχες φωνές και να δημιουργήσει ένα φιλόξενο χώρο καλλιέργειας της τέχνης της συζήτησης. Ο βασικός προβληματισμός της συζήτησης αυτής, εκτός από επίκαιρος, βρίσκεται στον πυρήνα των δράσεων και των σκοπών της Στέγης, που πρεσβεύει την αναγκαιότητα των τεχνών σε κάθε ιστορική στιγμή.
Οι εννέα συνομιλητές συνδιαλέγονται σε δύο στρογγυλά τραπέζια, με την ενεργό συμμετοχή του κοινού. Το συντονισμό του πρώτου μέρους έχει αναλάβει η Κατερίνα Οικονομάκου, ενώ το δεύτερο μέρος θα συντονίζει ο Μανώλης Πιμπλής.
Η Κατερίνα Οικονομάκου και ο Μανώλης Πιμπλής έχουν την επιμέλεια του Τομέα «Λέξεις & Σκέψεις» της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: