Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μουσείο Δασικής Ιστορίας στην ορεινή Αρκαδία

Ένα νέο ιδιαίτερο μουσείο δημιουργήθηκε στην ορεινή Αρκαδία. Εκεί, στην καρδιά του Μαινάλου, στα λημέρια του Κολοκοτρώνη, ο Δήμος Φαλάνθου είχε την έμπνευση κι έκανε την ιδέα πράξη, δημιουργώντας το Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο μουσείο που αναδεικνύει, εκτός από την δασική ιστορία του βουνού, τα πρώτα βήματα βιομηχανικής εξέλιξης του τόπου, που πλέον αποτελούν ιστορική ανάμνηση για τους ντόπιους και για όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν ένα περιβαλλοντικό κέντρο εκπαίδευσης.

Το Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου, φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου ξύλου, στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, στο κέντρο του εντυπωσιακού ελατοδάσους Μαινάλου.
Με στόχο τη διάσωση και ανάδειξη του παλαιού εργοστασίου, ο Δήμος Φαλάνθου, που σε λίγες μέρες, λόγω Καλλικράτη, συνενώνεται με το Δήμο Τρίπολης δημιούργησε το Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου.
Το 2003 διεκδίκησε και του παραχωρήθηκε, από το Υπουργείο Γεωργίας, η χρήση των κτηριακών εγκαταστάσεων του παλαιού κι εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε μουσείο.
Αυτό το εναλλακτικό μουσείο, που μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει κι ως κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, βρίσκεται είκοσι λεπτά από την Τρίπολη κι εγκαινιάζεται την επόμενη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

http://news.pathfinder.gr/culture/news/673925.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: