Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Όταν φωτογραφίζεις από ψηλά...

Από το χώρο εργασίας του, ο Karim Nafatni έχει την καλύτερη θέα. Είναι πιλότος, βλέπετε, και έχει το προνόμιο να βλέπει τον κόσμο από ψηλά και ενίοτε στα καλύτερά του. Και τότε, αφήνει το πηδάλιο στα «χέρια» του αυτόματου πιλότου και πιάνει τη φωτογραφική μηχανή, για να μοιραστεί τις εικόνες που περνούν από τα μάτια του με τους κοινούς θνητούς που πατούν συνεχώς τα πόδια τους στη γη.
Οι περισσότεροι επαγγελματίες συνηθίζουν τον χώρο στον οποίο εργάζονται. Παθαίνουν ένα είδος «ανοσίας». Όμως για τον Karim δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση. Το κόκπιτ είναι ο χώρος δουλειάς που του χαρίζει καθημερινά οπτικές εκπλήξεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να τον αφήσουν αδιάφορο. Οι ουρανοί μπορεί να μην είναι δικοί του, αλλά μέσα από τον φακό του μπορεί, κατα κάποιο τρόπο, να οικειοποιείται ένα μικρό κομμάτι τους.
Ο Karim δεν ξεχνά την αγάπη του για τη φωτογραφία όταν βρίσκεται στο έδαφος. Η πατρίδα του, το Ντουμπάι, προσφέρεται για λήψεις στις οποίες αποτυπώνεται ο ξέφρενος ρυθμός της ανάπτυξης (τουλάχιστον όπως αυτή εννοείται εκεί).
Τελικά, οι φουτουριστικές φωτογραφίες του Karim Nafatni, είτε από τον αέρα είτε από το έδαφος, έχουν κάτι από το επάγγελμά του. Έχουν την «ταχύτητα» που χαρακτηρίζει ένα αεροσκάφος και την ομορφιά του κόσμου όπως φαίνεται από ένα κόκπιτ!

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/BLOG_/texnes-politismos/1394/otan_fotografizeis_apo_pshla___/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: