Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Το μυστικό μήνυμα του νερού

Όλα όσα είμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτών που έχουμε στο νου.
Ο νους είναι τα πάντα, και αυτά που σκεφτόμαστε και αυτά που γινόμαστε.

ΒΟΥΔΑΣ
.
Dadi Janki

Ένα δοχείο με μεταλλικό νερό τοποθετήθηκε πάνω στο τραπέζι μπροστά στην Dadi Janki, που είναι διοικητικά επικεφαλής του Παγκόσμιου Πνευματικού Πανεπιστήμιου Brahma Kumaris, κατά τη διάρκεια πρωινού διαλογισμού στις 10 Οκτωβρίου.


Φωτογραφίες αποτύπωσαν τους κρυστάλλους του νερού πριν και μετά τον διαλογισμό.



κρύσταλλοι νερού πριν τον διαλογισμό


κρύσταλλοι νερού μετά τον διαλογισμό


Το αποτέλεσμα όπως δείχνουν οι παραπάνω εικόνες ήταν θεαματικό !

Ο Δρ. Μασάρου Εμότο εντυπωσίασε με το βιβλίο του «Το μυστικό μήνυμα του νερού».


.
Το βιβλίο παρουσιάζει καταπληκτικές φωτογραφίες που δείχνουν παγωμένους κρυστάλλους νερού αφού έχουν δεχτεί μη φυσικά ερεθίσματα। Ο Εμότο άρχισε να υποβάλλει το νερό σε ακρόαση μουσικής -από Μπετόβεν μέχρι χέβι μέταλ- και φωτογράφισε τα αποτελέσματα. Όταν είδε ότι η μουσική επηρέαζε ολοφάνερα τους κρυστάλλους νερού, προχώρησε στη συνείδηση. Η μουσική, στο κάτω-κάτω, δημιουργεί ένα φυσικό, υλικό αντικείμενο, που μπορεί να επηρεάσει τα υλικά ηχητικά κύματα. Αλλά τι γίνεται με τις σκέψεις ;
.
η αντίδραση του νερού στη μουσική του Mozart

η αντίδραση του νερού σε μουσική χέβι μέταλ

Ο Δρ Εμότο έβαλε ετικέτες σε μπουκάλια με νερό με εκφράσεις ανθρωπίνων συναισθημάτων και ιδεών. Μερικές ήταν θετικές, όπως το «σε ευχαριστώ» και το «αγάπη». Άλλες ήταν αρνητικές, όπως η ετικέτα που έγραφε «Με κάνεις να αηδιάζω, θα σε σκοτώσω». Σε αντίθεση με την επικρατούσα πείρα και γνώση της επιστήμης, το νερό αντέδρασε σε αυτές τις εκφράσεις συνειδητότητας, ακόμη και αν οι λέξεις δεν δημιούργησαν μετρήσιμη φυσική δραστηριότητα. Το νερό με τα θετικά μηνύματα έδωσε ωραίους κρυστάλλους. Το νερό με τα αρνητικά μηνύματα έδωσε άσχημους και παραμορφωμένους κρυστάλλους.



Η αντίδραση γι’ αυτές τις φωτογραφίες ήταν παγκόσμια. Ανάμεσα στα βιβλία του και τα ακάματα ταξίδια του Εμότο σε όλον τον κόσμο για διαλέξεις και σεμινάρια, υπήρξε μια τεράστια ανθρώπινη κοσμοπλημμύρα που ζητούσε περισσότερες πληροφορίες για τα πειράματά του. Αυτό είχε ως αντίκτυπο να ασχοληθούν σοβαρά ορισμένοι επιστημονικοί ερευνητές με την επιβεβαιωτική επανάληψη της δουλειάς του. Η ανεξάρτητη επιβεβαιωτική επανάληψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιστημονικής μεθόδου.


Αυτό που ενώνει όλη την ανθρωπότητα –στην ουσία όλη τη ζωή- είναι το νερό. Το σώμα μας αποτελείται από 70 % μέχρι 90 % νερό (ανάλογα με το ποια έρευνα διαβάζετε). Η επιφάνεια του πλανήτη είναι κυρίως υδάτινη. Σε μια στιγμή λαμπρής διορατικότητας, ο Δρ Εμότο πάει κατευθείαν στην καρδιά ενός φυσικού στοιχείου που διαθέτει από κοινού η ζωή. Εάν η ζωή (εμείς) μπορεί να επηρεάσει το φυσικό, φαίνεται πιο λογικό να το δείχνει στο νερό.





Όπως αποδεικνύεται από όλα τα παραπάνω, υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτεί η επιστημονική κοινότητα. Έχουν γίνει πειράματα και συνεχώς γίνονται περισσότερα. Δημοσιεύονται αποτελέσματα. Και εν τω μεταξύ, ο περισσότερος κόσμος ακόμη θέλει να μάθει : πόσο πραγματική είναι η αντίληψη ότι ο νους είναι υπεράνω της ύλης; Αν οι σκέψεις μπορούν να κάνουν αυτά τα πράγματα στο νερό, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν σε μας.
.
.


Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...


http://nekthl.blogspot.gr/2010/04/blog-post_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: