Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Το νερό: "Τροφή" ψυχής και σώματος!

Κάθε τι ζωντανό σε αυτόν τον πλανήτη, χρειάζεται το νερό για να ζήσει και να αναπτυχθεί. Είναι η δύναμη που θρέφει την Γη και όλα της τα όντα, ώστε να βιώνουν την ύπαρξή τους αλλά και να είναι υγιή σε όλα τους τα επίπεδα. Ξεκινά να αναβλύζει από τα βάθη της Γης, μέσα στα σκοτάδια της ξυπνά και έπειτα έρχεται στο φως του ήλιου, μεταφέροντας μέσα του τόσα πολύτιμα συστατικά για τη συνέχιση της ζωής.

Όπως το αίμα ρέει και αναζωογονεί τον ανθρώπινο οργανισμό, έτσι και το νερό αναζωογονεί τα δημιουργήματα της Φύσης και δίνει πνοή στον πλανήτη να συνεχίζει να κινείται στους συμπαντικούς ρυθμούς της δημιουργίας. Τίποτα δεν μπορεί να ζήσει για πολύ χωρίς το νερό να κυλήσει στις "φλέβες" του, χωρίς να μπορέσει να αναζωογονηθεί από τη διάφανη ποιότητα του υγρού αυτού θησαυρού.

Τέτοια είναι η δύναμή του, που η ανθρώπινη ψυχή το αναγνωρίζει σαν το πιο δυνατό της φάρμακο, αυτό που θα της δώσει καθαρότητα και δύναμη. Γιατί η ψυχή ρέει μέσα σε όλη την ανθρώπινη ύπαρξη σαν ποτάμι, δίνοντας πνευματική ζωή και τροφή σε έναν οργανισμό που χωρίς αυτήν θα ήταν απλά ένα κινούμενο σώμα. Έτσι όπως το νερό ωθεί τη ζωή να συνεχίσει να υπάρχει, ανακινεί τους βυθούς και ξεπλένει τη βρωμιά του κόσμου, έτσι και η ψυχή δίνει την ώθηση στον άνθρωπο να υπάρχει για τους ανώτερους στόχους του, να ξεκαθαρίζει ό,τι μπερδεμένο έχει μέσα του και να βλέπει τα πάντα με καθαρότερη ματιά και συνείδηση.

Το νερό τρέφει την ψυχή και η ψυχή τον άνθρωπο. Κάθε γουλιά που πίνουμε, δεν σβήνει μόνο την σωματική μας δίψα αλλά και τη δίψα της ψυχής για θετικότητα, καθαρότητα και ενδυνάμωση. Ενέργεια είναι το ένα, ενέργεια είναι και το άλλο. Αναγνωρίζονται και συνδυάζονται με σύμπνοια για να καταφέρουν να ενεργοποιήσουν τον άνθρωπο.

Το πρωϊ, μόλις ξυπνήσετε, μπορείτε να πιείτε ένα ποτηράκι νερό, το οποίο όχι μόνο θα κάνει καλό στον οργανισμό -κυρίως στα νεφρά- αλλά και θα δώσει τόνωση στην ψυχική ενέργεια. Φαίνεται ότι καθαρίζει κάθε τι που μολύνει και βαραίνει τον οργανισμό, όπως επίσης και την ίδια την αύρα. Γενικά, όπως είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο, η κατανάλωση νερού βοηθά πολύ στον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του σώματος, για αυτό φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό ή και αφεψήματα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ο Μασάρου Εμότο, το 1994, κατέψυξε νερό στο οποίο μετέφερε νοητικά έννοιες και λέξεις, όπως για παράδειγμα "αγάπη", "μίσος" , "σε σιχαίνομαι", «σ' αγαπώ πολύ", κτλ. Όταν έλεγξε τους κρυστάλλους του παγωμένου νερού κάτω από το μικροσκόπιο, με έκπληξη είδε πως για κάθε λέξη και έννοια, είχαν σχηματιστεί διαφορετικοί κρύσταλλοι με τις θετικές λέξεις να έχουν σχηματίσει τους ωραιότερους κρυστάλλους, ενώ οι αρνητικές είχαν δημιουργήσει χάος.

Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, μπορούμε να καταλάβουμε πόση "συνειδητότητα" κουβαλά μέσα στα μόριά του αυτό το πολύτιμο υγρό και πόσο μπορεί να επηρεάσει το ενεργειακό μας πεδίο. Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και συνειδητοί όταν πίνετε νερό, για να το φορτίσετε μόνο με θετικότητα. Το μπάνιο βοηθά την αύρα, καθώς μπορεί να καθαρίσει, ως έναν βαθμό, ενέργειες που μπορεί να κολλήσουν πάνω στο ενεργειακό μας πεδίο κατά την διάρκεια της ημέρας.

Όπως και να έχει, το νερό είναι πηγή ζωής και υγείας όχι μόνο στο σωματικό επίπεδο, αλλά και σε όλες μας τις διαστάσεις σαν πνευματικά όντα.

Από τη Jonida Driza,
Ενεργειακή Θεραπεύτρια

jonida.driza@gmail.com

 http://www.womanspace.gr/default.asp?pid=53&ct=5&artid=449

Δεν υπάρχουν σχόλια: