Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

«Το νέο πρόσωπο του Πανεπιστημίου Αθηνών»


 

 

 




Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας και Σίνα), στην οποία και θα παρουσιαστεί «Το νέο πρόσωπο της Αθηνάς».
Το ιστορικό έμβλημα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εικόνα που χαρακτηρίζει όλα τα επίσημα έγγραφα και τους παπύρους του Ιδρύματος, και εμφανίζεται σε όλες τις εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του, το πρόσωπο της θεάς Αθηνάς, ξανασχεδιάζεται, επανατυπώνεται και δίνει στο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της χώρας το νέο πρόσωπό του.
Την νέα Αθηνά χάραξε ο διακεκριμένος χαράκτης κ. Τάκης Κατσουλίδης, ενώ για το ιστορικό έμβλημα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα διαφορετικά πρόσωπά του μέσα στον χρόνο και την «μικρή ιστορία του», εκτός από τον χαράκτη, μιλούν ο Ακαδημαϊκός, ζωγράφος και χαράκτης κ. Παναγιώτης Τέτσης, ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γιώργος Χαρβαλιάς και ο γραφίστας κ. Δημήτρης Αρβανίτης, μέλος της A.G.I. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης.
Στον χώρο λειτουργεί έκθεση με εκθέματα από την ιστορία του Πανεπιστημίου.
Στην εκδήλωση θα παραστούν ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, πολιτικοί.


Πληροφορίες: τηλ. 210 368 9771 – 210 368 9684 / ηλ. ταχ. press@uoa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: