«Η Νύχτα των Δολοφόνων»
Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Τηλ. 2106453330
www.studiomavromihali.gr
 

 «Η Νύχτα των Δολοφόνων»
Του Χοσέ Τριάνα

Έναρξη: Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Η «Νύχτα των Δολοφόνων» γράφτηκε το 1964, από τον Κουβανό συγγραφέα Χοσέ Τριάνα και παραμένει ένα έργο ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς αναπαράγει μια σειρά βασικών αντιπαραθέσεων: το παλαιό απέναντι στο καινούργιο, τα παιδιά απέναντι στους γονείς, το άτομο απέναντι στην εξουσία.
Ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αβάνα το 1965 από την ομάδα «Teatro Estudio» σε σκηνοθεσία Vicente Revuelta και μετά μεταφράστηκε και παίχτηκε σε πολλές χώρες του κόσμου.
Ο Λάλο, η Κούκα και η Μπέμπα είναι τρία νέα παιδιά που αντιδρούν στην ιδέα των παντοδύναμων γονιών τους και φαντασιώνονται ότι τους βγάζουν απ’ τη μέση. Για να ξεπεράσουν τις ενστάσεις τους και για να αντλήσουν κουράγιο για την άρρητη πράξη που αέναα σχεδιάζουν χωρίς να εκτελούν, αναλώνονται σε παιχνίδια ρόλων. Υποδύονται τους αυταρχικούς γονείς τους, τους αστυνομικούς, τους δικαστές και όλους όσους θα τους κατηγορούσαν σε περίπτωση που όντως γινόταν εγκληματίες.


Ο Χοσέ Τριάνα γεννήθηκε στο Καμαγουέη της Κούβας το 1931. Από το 1950 ταξιδεύει στην Ευρώπη. Θα παραμείνει στην Ισπανία όπου και αρχίζει το συγγραφικό του έργο, συνθέτοντας τα πρώτα του ποιήματα και γράφοντας τα πρώτα του θεατρικά έργα. Τον Ιανουάριο του 1959 ο Τριάνα επιστρέφει στην εξεγερμένη Κούβα για να υποστηρίξει την επανάσταση και τον επόμενο χρόνο ανεβαίνει στην Αβάνα το έργο του «Η Μήδεια στον καθρέφτη». Το 1965 βραβεύεται με το «Premio Casa de las Américas de Teatro» για το έργο «Η Νύχτα των δολοφόνων», έργο που του χαρίζει διεθνή αναγνώριση.
Πέρα από το δραματουργικό του έργο, έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, έχει γράψει σενάρια για το κινηματογράφο, συλλογές διηγημάτων και μυθιστορήματα.
Επίσης έχει παραδώσει μαθήματα δραματουργίας στο «Dartmouth College» και στο «Ollantay Center for Arts» κι έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Αμερικής.
Από το 1980 κατοικεί στο Παρίσι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Γιάννης Πετσόπουλος
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά – κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης
Φωτισμοί: Στέφανος Κοπανάκης
Επιμέλεια Κίνησης: Στέλλα Κρούσκα

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Παναγιώτης Ανδρεάκος, Μάτα Κούρτη, Ρένα Κουμπαρούλη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ :
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα :              21:15
Τρίτη :                  21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 60 λεπτά


Σχόλια