Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

“Αρχίλοχος”



 
                      
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Δήμος Πάρου και η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Αρχίλοχος” και το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου – Αντιπάρου,  στην προσπάθεια δημιουργίας ιστορικού αρχείου του νησιού μας, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου να προσφέρει όποια ιστορικά οικογενειακά και δημόσια έγγραφα ή παλαιά αντίτυπα του τοπικού τύπου έχει στην κατοχή του και αφορούν το συγκεκριμένο θέμα, καθώς επίσης και έγγραφα, ντοκουμέντα ή φωτογραφίες που βρίσκονται σε αρχεία  κοινοτήτων  ή σχολείων και αναφέρονται σε πολίτες, γεγονότα, βιβλία ή χάρτες της Πάρου.
Όλο το υλικό θα συγκεντρωθεί, θα καταγραφεί και θα εκτεθεί στον χώρο του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας (πίσω από το ΚΑΠΗ) στην Παροικία της Πάρου. Πιστεύουμε ότι θα είστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια όλων μας να ζωντανέψουμε ξανά μέρος της ιστορίας του νησιού μας. Απώτερος σκοπός μας είναι  να φέρουμε τις νεότερες γενιές πιο κοντά στην παλιά Πάρο γνωρίζοντας τόσο την ιστορία της  όσο και τους  μελετητές της (όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη σε πολλά άλλα νησιά, Σύρο, Νάξο, Μύκονο, Σίφνο κ.λ.π.).
Η συγκέντρωση του υλικού θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται στον χώρο που στεγάζεται το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας, στην παλαιά αγορά της Παροικίας (πλησίον της Στέγης Αγάπης), κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή,  από τις 09:00 έως τις 15:00 και κάθε Τετάρτη από τις 15:00 έως τις 21:00.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22843 60167 και 22840 53453.


Δεν υπάρχουν σχόλια: