Νορβηγία: Το συγκρότημα A-ha θα επανενωθεί για να συμμετάσχει στην τελετή προς τιμή των θυμάτων της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου

Tο διάσημο νορβηγικό ποπ συγκρότημα A-ha θα επανενωθεί με την ευκαιρία της εθνικής ημέρας μνήμης στις 21 Αυγούστου στο Όσλο, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 77 θύματα της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στο κέντρο της νορβηγικής πρωτεύουσας και στο νησί Οτόγια, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική ραδιοτηλεόραση NRK.
Όπως όλοι στη Νορβηγία και στον υπόλοιπο κόσμο συγκλονιστήκαμε στις 22 Ιουλίου από αυτές τις πράξεις βαρβαρότητας και βίαιης πρόκλησης εναντίον όσων πιστεύουμε, αναφέρουν σε ανακοίνωση που ανέβασαν στον επίσημο ιστότοπό τους τα τρία μέλη του συγκροτήματος.
Είμαστε ευγνώμονες που μας κάλεσαν να συμμετάσχουμε στην τελετή μνήμης.
Θα το κάνουμε για να τιμήσουμε όσους χάθηκαν, για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν στις 22 Ιουλίου και για να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους επιζώντες, προσθέτουν.
Οι A-ha, το πιο γνωστό νορβηγικό συγκρότημα, θα λάβει μέρος μαζί με άλλους νορβηγούς καλλιτέχνες στην 90 λεπτών τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Oslo Spectrum, διευκρίνισε το NRK, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της τελετής και θα την μεταδώσει απευθείας.
Οι συγγενείς των θυμάτων, οι επιζώντες και άλλοι άνθρωποι που συνδέονται άμεσα θα κληθούν να παραστούν (στην τελετή), καθώς και το προσωπικό των σωστικών συνεργείων, το ιατρικό προσωπικό και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στα γεγονότα, διευκρινίζει η νορβηγική κυβέρνηση στον ιστότοπό της.
Μέλη της νορβηγικής κυβέρνησης αλλά και η βασιλική οικογένεια αναμένεται να είναι παρόντες στην τελετή.
Ε.Μ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
 http://axortagos.gr/kentro/epithesi-sigkrotima-efkairia-kentro.html

Σχόλια