Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, οδός Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3217931, εγκαινιάζει την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 ώρα 8.00 μέχρι 11.00 μμ την Εκθεση ..

« Hommage a Galerie ARTIO»

Φόρος Tιμής στη Γκαλερί Αρτιο

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Γιώργος Λάππας, Pavlos  (Παύλος Διονυσόπουλος),
Mari Francoise Poiteyes,  Δημήτρης Σακελλίων, Μάριος Σπηλιόπουλος,
Νίκος Τρανός, Πάρις Χαβιάρας, Νίκος Χαραλαμπίδης,
Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, Θάλεια Χιώτη
Στις δύσκολες για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα δεκαετίες του ´80 και του ´90, μια γκαλερί, σε πείσμα των καιρών και αντίθετα με τις επιλογές των άλλων χώρων τέχνης της εποχής, επέλεξε να παρουσιάσει και να στηρίξει ένα σημαντικό αριθμό νέων καλλιτεχνών οι οποίοι τότε πρωτοπαρουσιάζονται στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας  και αποτελούσαν μια σημαντική εναλλακτική πρόταση απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα. Αδιαφορώντας για τις εμπορικές και οικονομικές επιπτώσεις των επιλογών της και πιστεύοντας στην καλλιτεχνική και πνευματική αξία των νέων τότε καλλιτεχνών που άρχισαν να αντιδρούν στην κατεστημένη τάξη των εικαστικών της εποχής, μαζί με ορισμένους γνωστούς σημαντικούς καλλιτέχνες, έδωσε τη δυνατότητα σε ένα καινούργιο πνεύμα προς την τέχνη να θεμελιωθεί και να δημιουργήσει νέες βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη των εικαστικών στην χώρα μας.
Η Έκθεση αυτη αποτελεί Φόρο Τιμής στη Γκαλερί Αρτιο απο μια άλλη Γκαλερί και ταυτόχρονα επιχειρεί να υπενθυμίσει και να παρουσιάσει κάποιες απο τις καλλιτεχνικές επιλογές της Αρτιο και την πορεία και παρουσία αυτων των καλλιτεχνών σήμερα στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας.
Θα παρουσιασθούν έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά γι αυτη την έκθεση αλλά και έργα που είχαν παρουσιασθεί στη Γκαλερί Αρτιο.
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 12 Μαρτίου 2011
Ώρες λειτουργίας  Τετ., Πεμ., Παρ. 12-8μμ  Σαβ. 12-4μμ                    Στάση Μετρό Μοναστηράκι.
Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, οδός Αθηνάς 12, Αθήνα 10554
Τ: 210 3217931 F: 210 3212745 gallery@kappatosgallery.com www.kappatosgallery.com

Σχόλια