«ΡΟΖΑ»
του Παναγιώτη Μέντη


Τη χειμερινή περίοδο 2012- 2013 το Θέατρο Πρόβα  παρουσιάζει    ο καινούργιο έργο του Παναγιώτη Μέντη, «Ρόζα», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα και τη Μαίρη Ραζή στον ομώνυμο ρόλο.
Το θέμα του έργου είναι η μυθοπλασία της περιπετειώδους ζωής μιας γυναίκας από τις σημαντικότερες στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή.
Η Ρόζα Εσκενάζυ μπήκε στο πάνθεον των μεγαλύτερων φωνών που έβγαλε η Ελλάδα. Χαρακτηρίστηκε ως «Η μεγάλη κυρία» του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Παναγιώτης Μέντης με την άρτια γραφή του παρουσιάζει σκηνές που διαδέχονται αβίαστα η μία την άλλη και καταστάσεις που ξαφνιάζουν ευχάριστα τον θεατή. Η Ρόζα είναι μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, χειραφετημένη γυναίκα που έζησε 97 χρόνια. Ένα ατίθασο πλάσμα, αντράκι στη συμπεριφορά, ένας μύθος με ταραχώδη ζωή.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν  με συνοδεία πιάνου γνωστά τραγούδια της σπουδαίας ερμηνεύτριας «Το χαρικλάκι», «Δημητρούλα», «Η γκαρσόνα», «Του Μάνθου ο τεκές», « Γιατί φουμάρω κοκαΐνη», «Μπαμπέσα» και πολλά καινούργια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, γραμμένα ειδικά για την παράσταση.
Ο Παναγιώτης Μέντης- ηθοποιός και συγγραφέας- είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου νεοελληνικού θεάτρου. Έχει βραβευθεί δύο φορές με κρατικό βραβείο για τα έργα του «Playmobil» και «Άννα είπα». Επίσης, βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Ωνάση για τα θεατρικά του έργα «SAVE» και «Ξένοι». Τα έργο «Ρόζα Εσκενάζυ» είναι από τα τελευταία του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
Σκηνικά-Κοστούμια: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΠΑΝΙΤΣΑ
Μουσική Σύνθεση: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ
Σχεδιασμός Φωτισμών: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία: ΑΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
Επιμέλεια χορευτικών κινήσεων: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΑΡΚΟΥ
Εκτέλεση-Χειρισμός Φωτισμών: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ
VideoArt: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΣΚΙΑΘΑΣ
Φωτογραφίες: ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΡΔΙΟΥ
Ραφή Κοστουμιών: ΒΙΚΥ ΣΔΟΥΓΚΟΥ

Στο ρόλο της Ρόζας Εσκενάζυ, η Μαίρη Ραζή

Μαζί της ο ταλαντούχος νέος ηθοποιός Γιάννης Τσουρουνάκης
και στο πιάνο ο Δημήτρης Καραβίτης
Στην προβολή εμφανίζεται ο   ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Παρασκευή : 21:15
Σάββατο : 21:15
Κυριακή : 19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 15 ευρώ
Φοιτητικό : 12 ευρώ
Ανέργων- συνταξιούχων: 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 90 λεπτά


Σχόλια