Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ – ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ



 ΣTHN AΡXITEKTONIKH  ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 Είναι δύο γερόλυκοι της rock : Διονύσης Τσακνής & Νίκος Ζιώγαλας…. αλλά δεν είναι μόνοι τους.
 Μαζί τους η νέα γενιά της ROCK,  o Παρασκευάς Θεοδωράκης από τους  on the road τέσσερης νέοι μουσική, που κάθε Παρασκευή στην Αρχιτεκτονική θα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις.
Ο  Διονύσης   Τσακνής  σπούδασε  οικονομικές επιστήμες   μα  τον κέρδισε η  Μουσική.  Το ήθος του, η ευαισθησία του, τα πολιτικά του τραγούδια  αλλά και η πολιτική του στάση, τον καθιέρωσαν σαν ένα από τους συμαντικότερυς συνθέτες της γενιάς του. Για δύο χρόνια δίδαξε θεωρητικά της μουσικής στο δημοτικό ωδείο της πόλης του,  την Καρδίτσα.  Έχει εκδώσει 23 δίσκους,  έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Έχει αποσπάσει τρία βραβεία για τη μουσική του (δύο για το θέατρο και ένα για το τραγούδι) και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συναδέλφους του συνθέτες και στιχουργούς.  Αναμένοντας  πάντα  καινούριες συνεργασίες,  τα τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί  από άξιους και δημοφιλείς τραγουδιστές, τραγουδίστριες και ηθοποιούς.
Ο Νίκος Ζιώγαλας δεν χρειάζεται συστάσεις! Πολλά από τα τραγούδια του είναι αγαπητά στο ευρύ κοινό, ενώ το ήθος και η αξιοπρέπειά του τον ξεχωρίζουν μέσα από τους Έλληνες καλλιτέχνες.
Μαζί με τους , ο πολλά υποσχόμενος Παρασκευάς Θεοδωράκης από το συγκρότημα  On The Road, στα φωνητικά και την κιθάρα. Ένα εκρηκτικό μείγμα γερόλυκων με πιτσιρικάδες τραγουδιστές - μουσικούς και όποιος αντέξει.
 Πρώτον γιατί το rock δεν γερνάει και δεύτερον γιατί τα φαινόμενα μπορεί και να απατούν.  Ένα είναι σίγουρο :  Τα αγαπημένα τραγούδια έχουν λόγο ύπαρξης και είναι παντός καιρού.

Καλλιτεχνική επιμέλεια:
On the Road Productions
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Θάνος Κανούσης κιν / 6977447732




ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
ΕΛΑΣΙΔΩΝ 6 ΓΚΑΖΙ(ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 116)ΤΗΛ.210-9014428,210-3420842 6978185871 E-MAIL arhitektonikilive@yahoo.gr











  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ   ΤΣΑΚΝΗΣ
Μετά  τις  πολύ  επιτυχημένες  εμφανίσεις  του   Διονύση Τσακνή στην Αθήνα,  ξεκίνησε  μια μεγάλη  περιοδεία  στην  Ελλάδα  αλλά  και  στην  Κύπρο.
Την         ο Διονύσης  θα  βρίσκεται   στ  «  »   στις       για  μία  και  μοναδική  εμφάνιση.
 Ο  Διονύσης   Τσακνής  σπούδασε  οικονομικές επιστήμες  και μουσική   μα  τον κέρδισε η  Μουσική.   Για δύο χρόνια δίδαξε θεωρητικά της μουσικής στο δημοτικό ωδείο της πόλης του,  την Καρδίτσα.  Έχει εκδώσει 23 δίσκους,  έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Έχει αποσπάσει τρία βραβεία για τη μουσική του (δύο για το θέατρο και ένα για το τραγούδι) και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συναδέλφους του συνθέτες και στιχουργούς.  Αναμένοντας  πάντα  καινούριες συνεργασίες,  τα τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί  από άξιους και δημοφιλείς τραγουδιστές, τραγουδίστριες και ηθοποιούς.
Το 1996 έκανε την πρώτη του απόπειρα στο χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας,
ένα διήγημα με τον τίτλο « Υπό προθεσμία » και από την ίδια χρονιά εργάστηκε ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Ξεχωριστή είναι η δωδεκάχρονη συνεργασία του με τον φίλο του  Λαυρέντη Μαχαιρίτσα  που συνεχίστηκε παρέα και με τον  Φίλιππο Πλιάτσικα  σε μουσικές παραστάσεις ανά την Ελλάδα και την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μίκης Θεοδωράκης,  αναθέτοντάς του να μελοποιήσει το έργο του « Ο ήλιος και ο χρόνος »  που πολλά χρόνια πριν,         είχε μελοποιήσει ο ίδιος και να παρουσιάσει τις δύο εκδοχές του έργου,  στο  Μέγαρο Μουσικής την άνοιξη του 2000.  Συνοδοιπόροι στα μουσικά ταξίδια την τελευταία χρονιά ήταν
o Αποστόλης και η Ειρήνη Ψυχράμη σε μια νεανική και φρέσκια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις.
Το 2007 ανέβηκε στην Πάτρα το θεατρικό μουσικό του έργο  « Τι γυρεύεις στον ύπνο μου πατέρα; ».   Το παραπάνω έργο ήταν στα πλαίσια του οργανισμού  « ΠΑΤΡΑ  – Πολιτιστική  Πρωτεύουσα  της  Ευρώπης  ».
Στο πρόγραμμα θα ακούσουμε όλες τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του Διονύση Τσακνή,   καθώς  και  τραγούδια  δικά  του  αλλά  και  φίλων του  που  κυκλοφόρησαν με τον νέο του δίσκο  « Οι φίλοι μου είμαι εγώ »   όπως   « Λήσταρχος Νταβέλη ς»  και           « Βουτιά »   να  γνωρίζουν  ήδη  μεγάλη  επιτυχία.
Μαζί  του  τραγουδάει  η  Κασιανή  Λειψάκη   μια  ιδιαίτερη φωνή που ο Διονύσης  πιστεύει  πως  θα  αφήσει  εποχή  στο  Ελληνικό  τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: