Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΕΛΕΝΗ, Ή Ο ΚΑΝΕΝΑΣ Της ΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ

  Η συγκλονιστική ιστορία της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου…
Για 15 παραστάσεις στο ΑΝΕΣΙΣ- ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Η Εταιρεία 5η ΕΠΟΧΗ παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη «ΕΛΕΝΗ, ΄Η Ο ΚΑΝΕΝΑΣ», από τις 5 Μαρτίου για δεκαπέντε παραστάσεις στο ΑΝΕΣΙΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ.

Το ρόλο της Ελένης Αλταμούρα- Μπούκουρα, της πρώτης σπουδασμένης Ελληνίδας ζωγράφου ερμηνεύει η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ σε σκηνοθεσία ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ.

Η θρυλική ζωή  της Σπετσιώτισσας Ελένης Μπούκουρα,  που γεννήθηκε την χρονιά της επανάστασης του 1821.  Κόρη καπετάνιου που υπήρξε μετέπειτα ο πρώτος θεατρώνης της Αθήνας. Η ιστορία μιας Ελληνίδας που ντύθηκε άντρας προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία, ο έρωτας και ο γάμος της με τον ζωγράφο και επαναστάτη Φραντζέσκο Σαβέριο Αλταμούρα, η επιστροφή της στην Αθήνα, νεοσύστατη πρωτεύουσα της Ελλάδας, η συνάντησή της με τον Όθωνα, ο θάνατος των παιδιών της, της κόρης της Σοφίας και του περίφημου ζωγράφου Ιωάννη Αλταμούρα, πάνω στη νιότη τους, η εξαφάνιση του τρίτου της παιδιού και ο έγκλειστος και μυστηριώδης βίος της,  στις Σπέτσες,  έως το θάνατό της  το 1900.

Τρεις γυναίκες συνομιλούν!

Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, συνομιλεί  με το βραβευμένο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Ελένη, ή ο Κανένας» και ανιχνεύει τη μυστηριώδη ζωή  της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου Ελένης Αλταμούρα Μπούκουρα

Τη θεατρική μεταφορά υπογράφουν η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑ και ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, το σκηνικό και τα κοστούμια η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ, τη μουσική επιμέλεια η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ και τους φωτισμούς ο ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Πρεμιέρα Δευτέρα 5 Μαρτίου , ώρα 21.00

Παραστάσεις:     5, 6, 10, 11, 12, 17, 18, 24, 25, 26, 31 Μαρτίου
            1, 2, 7, 8, 9,10,11 Απριλίου


Ώρες:         Σάββατο,  Κυριακή ώρα 18.15
                             Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη  ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων :     Πλατεία 14 ευρώ , φοιτητικό 9 ευρώ
                                 Εξώστης 11 ευρώ
                                     Άνω των 65 ετών 9 ευρώ
Σάββατο γενική είσοδος 11 ευρώ
           

Διάρκεια 65 λεπτά

Πληροφορίες κρατήσεις:
ΑΝΕΣΙΣ – Θεατρική Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς
Λ. Κηφισίας 14 Αμπελόκηποι [ μετρό Αμπελόκηποι ]
Τηλέφωνο  210 7488881- 2, www.theatroanesisblogspot.com

Ηλεκτρονική προπώληση  Viva.gr   τηλέφωνο 13855


Δεν υπάρχουν σχόλια: