Σπύρος Σακκάς Masterclass «Η ανθρώπινη φωνή στο έργο του Ι. Ξενάκη» Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2011

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ι. Ξενάκη, το οποίο πραγματοποιείται στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2011, διοργανώνει masteclass με τίτλο «Η ανθρώπινη φωνή στο έργο του Ι. Ξενάκη». Στο masterclass διδάσκει ο διακεκριμένος βαρύτονος Σπύρος Σακκάς, ο οποίος έχει υπάρξει επί σειρά ετών ερμηνευτής των έργων του Ξενάκη για φωνή και συνεργάτης του συνθέτη.
Ο Σπύρος Σακκάς πρωτοσυνάντησε τον Ξενάκη το 1972, με τον οποίο άρχισε μια συνεργασία ερευνώντας ακόμη περισσότερο το χώρο των φωνητικών του δυνατοτήτων. Προχώρησε έτσι τις δεξιοτεχνικές και δημιουργικές του ικανότητες πέραν των συνηθισμένων ορίων και οδηγήθηκε στον προσωπικό πνευματικό χώρο του Ιάννη Ξενάκη, αποκτώντας και τη μοναδικότητα του ερμηνευτή των φωνητικών του έργων. Από την 20χρονη αυτή συνεργασία προέκυψαν τα έργα: Πολύτοπον, Αΐς, Κασσάνδρα, Pont Maurice και Η θεά Αθηνά.
Στο masterclass, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Δεκεμβρίου 2011, σε χώρο του Μεγάρου Μουσικής που θα ανακοινωθεί προσεχώς, ο Σπύρος Σακκάς θα παρουσιάσει την πολύχρονη αυτή εμπειρία, μέσω παραδειγμάτων από έργα του συνθέτη.
Στο masterclass καλούνται να συμμετέχουν μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και εκπαιδευτικοί μουσικής αγωγής, καθώς επίσης και φοιτητές όλων των προαναφερθέντων κατευθύνσεων. Καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της παραλαβής των αιτήσεων ενδιαφέροντος.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν γραπτά το ενδιαφέρον συμμετοχής, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα, όπου να αναφέρονται οι σπουδές και η απασχόλησή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση stopouzi@megaron.gr ως τις 28/11/2011 ώρα 10.00.
Η συμμετοχή στο masterclass είναι δωρεάν, ενώ οι ώρες διεξαγωγής του είναι οι παρακάτω :
Πέμπτη 1/12/2011
14:00-20:00
Παρασκευή 2/12/2011
14:00-19:00
Σάββατο 3/12/2011
12:00-18:00
Σημειώνεται ότι για όσους συμμετέχουν, είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και των τριών ημερών.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που εντάσσονται στο αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής στον Ι. Ξενάκη, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.megaron.gr

Σχόλια