Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

1η Διεθνής Συνάντηση Πανεπιστημιακών Ορχηστρών & Χορωδιών στηv Καρδίτσα.

Πότε: Παρασκευή 17 έως Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011
Που: Αμφιθέατρο Τμήματος Κτηνιατρικής, Καρδίτσα
Τι: 1η  Διεθνής Συνάντηση Πανεπιστημιακών Ορχηστρών & Χορωδιών
Πληροφορίες: T: 24410 75440, 42896 F: 24410 21970 M: 6944 442532 
Γιατί: Μία πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 29ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας τον προσεχή Νοέμβριο στην Καρδίτσα που αφορά τις Πανεπιστημιακές Ορχήστρες και Χορωδίες όλου του κόσμου και υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα, η 1η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18, 19 και 20 Νοεμβρίου 2011 στην πόλη της Καρδίτσας στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Κτηνιατρικής, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν στην  Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου, στη λίμνη Πλαστήρα κλπ.
Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας διαμέσου των μουσικών συνόλων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των φοιτητών που συμμετέχουν σ’ αυτά.
Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα ένας Μουσικός – Χορωδιακός Θεσμός που απευθύνεται σε όλες τις Πανεπιστημιακές Χορωδίες και Ορχήστρες όλου του κόσμου και βοηθά ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Πρόκειται για μια Μουσική Πανδαισία από Πανεπιστημιακές Χορωδίες και Ορχήστρες της Ελλάδος καθώς και με την συμμετοχή εκλεκτών ξένων Πανεπιστημιακών χορωδιών και ορχηστρών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας και της Ελλάδας και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.
Το πρόγραμμα είναι διαρκείας 30 – 45 λεπτών για κάθε Σύνολο. Σε όλα τα Μουσικά Σύνολα και τους διευθυντές θα δοθούν Διπλώματα Συμμετοχής.
Η 1η Διεθνής Συνάντηση Πανεπιστημιακών Ορχηστρών και Χορωδιών αποτελεί το βήμα παρουσίασης της σημαντικής εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής δουλειάς που επιτελούν οι Διευθυντές των μουσικών συνόλων στα πανεπιστήμια καθώς και των φοιτητών που συμμετέχουν ενεργά σε αυτά.
Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Μουσικής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, και η ενθάρρυνση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών και Ορχηστρών, οι οποίες μπορούν  να μετέχουν σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Ορχηστρών και Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Διευθυντή του Μουσικού Συνόλου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα Πανεπιστημιακά σύνολα ν’ αναδείξουν τη σημαντική δουλειά τους.
Ασφαλώς και πρόκειται για κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά με πρωταγωνιστές φοιτητές Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.
Θα υπάρξει και άτυπη Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες Πανεπιστημιακές Χορωδίες και Ορχήστρες.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι Πανεπιστημιακές Χορωδίες και Ορχήστρες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας.
T: 24410 75440, 42896 F: 24410 21970, M. 6944 442532

artxpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: