Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ
ΤΡΙΤΕΣ με guest:
13/12 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
27/12 ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
3/1 ΓΛΥΚΕΡΙΑ
10/1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
17/1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
Στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου
 

Η Εστουδιαντίνα, από την Τρίτη 13/12 παρουσιάζει στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου ένα πρόγραμμα με τον μοναδικό τρόπο που την έχει καταξιώσει και την έχει κάνει να ξεχωρίζει σαν ορχήστρα. Ο προσωπικός ήχος του κάθε σολίστα μουσικού, γίνεται κομμάτι της ομάδας και τότε αποκαλύπτεται μία ακουστική πανδαισία που πλημμυρίζει τον χώρο με χρώματα κι ΅αρώματαΆ που έρχονται από το παρελθόν, πατάνε στο παρόν και απευθύνονται στο μέλλον...
Έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από δέκα δισκογραφικές δουλειές, δύο εκ των οποίων (SMYRNE και Δάκρυ στο Γυαλί) έχουν γίνει χρυσές ξεπερνώντας συνολικά τις 50.000 πωλήσεις, η Εστουδιαντίνα σφραγίζει την ταυτότητα της με την παράσταση αυτή. Επιλογές από αυτές τις δισκογραφικές κυκλοφορίες, αλλά και τραγούδια αγαπημένα, παλιά και σύγχρονα... καθηλώνουν αλλά και ξεσηκώνουν. Χαρά και νοσταλγία... και στο τέλος ένας κόσμος γεμάτος φως και δύναμη που μόνο από την μουσική μπορεί να αντληθεί. 
Εννέα κορυφαίοι σολίστες μουσικοί επί σκηνής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού κι ο εκπληκτικός νέος ερμηνευτής, Θοδωρής Μέρμηγκας, μας ταξιδεύουν σε έναν παλιό αλλά τόσο σύγχρονο κόσμο. Ακούσματα που συγκινούν και εικόνες που μιλούν σε όλες τις γενιές. Βιολί, κλαρίνο, λαούτο, σαντούρι, κοντραμπάσσο, κρουστά, είναι μόνο μερικά από τα όργανα που ακούγονται στην παράσταση αυτή, από κορυφαίους μουσικούς όπως οι Κυριάκος Γκουβέντας, Σταύρος Κουσκουρίδας, Δήμος Βουγιούκας, Νίκος Μέρμηγκας, Ανδρέας Παπάς, Αποστόλης Βαλαρούτσος, Γιάννης Πλαγιανάκος, Φίλιππος Ρέτσιος.
Την Ορχήστρα θα πλαισιώσουν στις πέντε εμφανίσεις της σπουδαίοι και καταξιωμένοι τραγουδιστές, είτε που έχουν βρεθεί ξανά δίπλα της συμπράττοντας σε συναυλίες ή δισκογραφικές δουλειές, είτε που για πρώτη φόρα λαμβάνουν μέρος σε αυτή τη γιορτή του Σμυρνέικου τραγουδιού.
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 στην πρεμιέρα της Ορχήστρας, ένας τραγουδιστής που βρίσκεται πάντα αρωγός σε κάθε βήμα της, ο Γιώργος Νταλάρας θα συμπράξει με την Εστουδιαντίνα μετά από πολύ καιρό σε αυτόν τον «ιστορικό» και φιλόξενο χώρο.
Ακολουθεί μία ξεχωριστή συνάντηση της Εστουδιαντίνας με έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τραγουδουποιό. Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011, η Ορχήστρα υποδέχεται τον Ορφέα Περίδη.
Την επόμενη Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» θα ανέβει μια μοναδική ερμηνεύτρια, μια γνώριμη και πολύ αγαπημένη συνεργάτης της Εστουδιαντίνας, η Γλυκερία.
Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012, ένας «νέος» φίλος της Ορχήστρας, ο Γιάννης Κότσιρας θα συμπράξει με τους μουσικούς της Εστουδιαντίνας, ερμηνεύοντας μοναδικά, τραγούδια από τον δίσκο που ετοιμάζουν από κοινού και θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό.
Τέλος για τις 17 Ιανουαρίου 2012, ένας πολύ αγαπημένος αλλά και πολύ νέος ερμηνευτής, ο Γιάννης Χαρούλης, θα βρεθεί μαζί με την Ορχήστρα στη σκηνή του «Σταυρού», από όπου μαζί θα μας ταξιδέψουν και θα μας συγκινήσουν με αγαπημένα τραγούδια.

Ώρα προσέλευσης: 22.30 - Είσοδος: 12e με ποτό
Σταυρός του Νότου Club - τηλ. κρατήσεων: 210 9226975

Δεν υπάρχουν σχόλια: