Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

“Smile in the Mind” Η Αθήνα πρέπει να είναι ευτυχισμένη


Η αναζήτηση της ευτυχίας έχει αναγνωριστεί ως ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτή η αίσθηση, που παραπέμπει στον Τζέφερσον (είχε πει: «ένα φόβο έχουμε να φοβηθούμε»), μας έχει επηρεάσει και θα είναι το μότο μας στο φετινό Athens Fringe Festival. Η ζωή δεν χρεοκοπεί, η πόλη δεν χρεοκοπεί, ο πολιτισμός δεν έχει όρια.
            Το τρίτο Athens Fringe Festival ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Απριλίου από το Βρυσάκι, με ένα Open Day: Ο πρόεδρος του φεστιβάλ και η ομάδα της διοργάνωσης επίσημα παρουσίασαν τους στόχους τους και συναντήθηκαν με καλλιτέχνες και ομάδες κοινωνικής δράσης που θα αποτελέσουν τον πυρήνα και του φετινού φεστιβάλ.  
            Το τρίτο Athens Fringe Festival με σταθερό μότο «Η πόλη μας ανήκει» θα διεξαχθεί από τις 20-26 Ιουνίου 2011 στην Τεχνόπολη, στο Βρυσάκι, στο @Ρουφ χώρο πολιτισμού, στο θέατρο Eliart, σε συνεργαζόμενους χώρους και στους δρόμους και τις πλατείες σε πολλές ευαίσθητες περιοχές της Αθήνας. Ένα πραγματικό ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο και στην πόλη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του ίντερνετ (www.fringefestival.gr) αλλά και σε όλα τα καταστήματα Public. Όλοι μπορούν να λάβουν μέρος, χωρίς κριτική και χωρίς φραγμούς.
            Νέοι καλλιτέχνες Έλληνες και ξένοι, φοιτητές, νέοι που επιστρέφουν από τις χώρες που σπουδάζουν, στο χορό, στη μουσική, στο θέατρο φέρνουν νέα δεδομένα και νέες τάσεις από τις άλλες σύγχρονες πόλεις. Happenings, installations, performances, street theater, συνεργασίες κινήσεων πολιτών, συλλόγων, Μ.Κ.Ο. και δράσεις που στόχο έχουν την αλληλεπίδραση με το χώρο και τους περαστικούς, την καλλιτεχνική και ακτιβιστική χαρτογράφηση της πόλης, τη συνάντηση της Τέχνης με τη Δράση, θα βρουν το χώρο τους στο Athens Fringe Festival. Με εθελοντές στο οργανωτικό κομμάτι. Από την πόλη για την πόλη. Από φτασμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Από Έλληνες και ξένους. Από επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Mε απλότητα που γοητεύει.
            Πάνω απ’ όλα τονίζουμε αυτό: χωρίς εσάς δεν θα πετυχαίναμε τα αποτελέσματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μας κατανοήσατε, μας εμπιστευτήκατε, μας υποστηρίξατε. Σας ευχαριστούμε για την ευγένεια, τη διαθεσιμότητα, την ποιότητα σας.

Χαμογελάστε και μείνετε συντονισμένοι στο Athens Fringe Festival 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: