Σαβίνα Γιαννάτου
Πλανόδιες ιστορίες
13 Απριλίου 2013

Μια σπονδυλωτή μουσική παράσταση που διαπερνά ελεύθερα τον χρόνο και τον χώρο, με φόντο ανθρώπινες φωνές και ιστορίες.

Η Σαβίνα Γιαννάτου σε ένα μουσικό ταξίδι όπου συνεντεύξεις με μετανάστες και αποσπάσματα επιστολών, συνδιαλέγονται με μουσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους  και μελωδίες από διαφορετικές εποχές και τόπους. Για μία μόνο βραδιά, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Γλώσσες πραγματικές και φανταστικές συναντιούνται σε διαδρομές μετανάστευσης, περιπλανήσεις της μνήμης.
Πολύτεχνη σύμμειξη λόγου και μουσικής με τα μουσικά όργανα σε παράλληλη πορεία:  ο δρόμος γίνεται ήχος και λέξη, ο λόγος γίνεται ρυθμός και μουσική. Το σύγχρονο κοντραμπάσο συνδιαλέγεται με την αναγεννησιακή βιόλα ντα γκάμπα, το ανατολικά τροπικό νέυ με το δυτικά συγκερασμένο πιάνο, η ιστορική πολίτικη λύρα με τον ηλεκτρονικό ήχο, η σύνθεση με τον αυτοσχεδιασμό.
Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι από τα λίγα πρόσωπα που μπορούν να εντάξουν δημιουργικά τόση διαφορετικότητα στην ίδια ομάδα. Το ασυνήθιστο σύνολο που προτείνει αντιστοιχεί στο ασυνήθιστο βιογραφικό της: Παιδικά και ενήλικα τραγούδια, μεσαιωνικό -αναγεννησιακό ρεπερτόριο, μεσογειακή, βαλκανική, σεφαραδίτικη, παράδοση, ελεύθερος, αυτοσχεδιασμός.
Για τη συγκεκριμένη παράσταση επέλεξε μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών συνεργατών  (Χάρης Λαμπράκης, Μιχάλης Σιγανίδης, Σωκράτης Σινόπουλος, Ανδρέας Λινός, Ευγενία Καρλαύτη, Μανώλης Μανουσάκης, Μαξιμ Μανκοφσκι).Το σχήμα πλαισιώνεται από την Τυνήσια τραγουδίστρια Λάμια Μπεντίουϊ, τον Γιάννη Δεσποτάκη στα φωνητικά καθώς και τον  ποιητή και μεταφραστή Γιώργο Κοροπούλη.
Η ίδια αναλαμβάνει την σύνθεση ενός μουσικού κειμένου με πρώτη ύλη τις αφηγήσεις,        με την συνεργασία του Μανώλη Μανουσάκη στην ηλεκτρονική επεξεργασία. Στην αναζήτηση πάντα, μιας νέας μουσικής ποιητικής.

 ***

Συμμετέχουν:
Σαβίνα Γιαννάτου:  φωνή
Λαμια Μπεντιουι: τραγουδι
Χάρης Λαμπράκης: νέυ
Σωκράτης Σινόπουλος: πολίτικη λύρα
Ανδρέας Λινός: βιόλα ντα γκάμπα
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο
Μανώλης Μανουσάκης: live electronics, sound design
Ευγενία Καρλαύτη: πιανο
Μαξιμ Mανκόφσκι: κρουστα
Γιάννης Δεσποτάκης: φωνητικα
Γιώργος Κοροπούλης: αφηγηση
Κλεοπατρα Κοραή: βιντεο
***
Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:30

Εισιτήρια: 18 - 25 - 32 € | Μειωμ. 10 - 12 - 15 €

Σχόλια