Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανοίγει στη Στοκχόλμη νέο διαδραστικό μουσείο για τους ABBA

Τμήμα του καινούριου σουηδικού «Music Hall of Fame»
Ανοίγει στη Στοκχόλμη νέο διαδραστικό μουσείο για τους ABBA
Oι ABBA στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν μεσουρανούσαν στο ποπ στερέωμα



 
Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στο συγκρότημα ABBA, το γκρουπ που έφερε την πρωτιά  στη Σουηδία στο διαγωνισμό της Εurovision το 1974, ανοίγει τις πύλες του στη Στοκχόλμη στις 7 Μαίου δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να περιπλανηθεί στον κόσμο του συγκροτήματος μέσα από μια διαδραστική εμπειρία που ξεπερνάει τα όρια της κλασσικής μουσειακής περιπλάνησης.

Το «ABBA The Museum» αποτελεί τμήμα του καινούριου σουηδικού «Music Hall of Fame», ενός κτιρίου με συνολικό εμβαδόν 2.000 τ.μ  που φιλοξενεί μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις σχετικά με τη σουηδική ποπ μουσική αλλα και το αυτόνομο «Ηall of Fame». Η ύπαρξη ενός μουσείου ειδικά αφιερωμένου στους ABBA μαρτυρά την αναγνώριση που έχει κερδίσει το συγκρότημα που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1970.

Η επίσκεψη το μουσείο είναι δραστηριότητα που μπορεί να απασχολήσει «όλη την οικογένεια», με το αζημίωτο φυσικά, αφού οι ABBA ταν και παραμένουν μία εκπληκτικής αντοχής στο χρόνο μηχανή που φέρνει κέρδη. Μέσα από μια διαδραστικά σχεδιασμένη περιπλάνηση το κοινό έρχεται σε  επαφή με την πορεία του συγκροτήματος, έχει μάλιστα τη δυνατότητα να ακούσει το κάθε μέλος ξεχωριστά να διηγείται την ιστορία της μουσικής του καριέρας.

Παράλληλα, αφήνοντας την αίθουσα με τα πολυάριθμα κοστούμια που φόρεσαν τα μέλη επί σκηνής, οι επισκέπτες καλούνται να παίξουν οι ίδιοι μουσική σ'ένα  ειδικά διαμορφωμένο στούντιο που βρίσκεται στο χώρο του μουσείου.

Όλα έχουν προσεχτικά σχεδιαστεί από την πρώην στυλίστρια του συγκροτήματος, Ινγμαρί Χάλινγκ και με την συμμετοχή των ίδιων των μελών τα οποία δώρισαν πολλά από τα προσωπικά τους αντικείμενα. Οι ΑΒΒΑ διέκοψαν τις συναυλίες και την έκδοση νέων δίσκων το 1982, αλλά χωρίς ποτέ να ανακοινώσουν επίσημα την διάλυση του συγκροτήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: