Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Συναυλία για τα 30 χρόνια από το θάνατο της Κρινώς Καλομοίρη




         Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, 7 μ.μ., Εθνικό Ωδείο ΄Ανω Πατησίων

Τιμητική Συναυλία, αφιερωμένη στα 30 χρόνια από το θάνατο της  Κρινώς  Καλομοίρη (1913-1982) πραγματοποιείται  το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα  7 μ.μ.,  στην αίθουσα «Κρινώ Καλομοίρη» του Εθνικού Ωδείου ΄Ανω  Πατησίων (Σιβόρων 43, Άνω Πατήσια).
Το πρόγραμμα της  Συναυλίας  προς τιμήν της κόρης του μεγάλου μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη, Κρινώς Καλομοίρη που ξεχώρισε στη μουσική ιστορία του τόπου μας, περιλαμβάνει σύντομη ομιλία για την τιμηθείσα από τη Στέλλα Μακρυγιάννη ενώ ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα .
Στο μουσικό μέρος συμμετέχουν η μαθήτρια της Κρινώς Καλομοίρη, γνωστή πιανίστα Νέλλη  Σεμιτέκολο που θα ερμηνεύσει το έργο 3 Intermezzi  op. 117 του Johannes Brahms, η Μίνα Πολυχρόνου (φωνή) και ο Σωτήριος Δημητριάδης Ph.D. (πιάνο) που θα ερμηνεύσουν έργα για φωνή και πιάνο του Μανώλη Καλομοίρη σε ποίηση του Κωστή Παλαμά και Αλέξανδρου Πάλλη καθώς και ένα νανούρισμα από τα «είκοσι δημοτικά τραγούδια» του συνθέτη.
Στο δεύτερο μουσικό μέρος συμμετέχουν τα Μουσικά Σύνολα του Εθνικού Ωδείου Άνω Πατησίων που θα αποδώσουν έργα Joseph Haydn και Johan Nepomuk Hummel.
Η Κρινώ Καλομοίρη υπήρξε εξαίρετη πιανίστα με σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μουσικοπαιδαγωγός με πολύχρονο έργο και μαθητές που διέπρεψαν ως πιανίστες ενώ παράλληλα διετέλεσε διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου από το 1957 έως το 1982 που απεβίωσε, αφήνοντας τη δική της σφραγίδα στην πορεία του ιστορικού αυτού μουσικού ωδείου που ίδρυσε ο πατέρας της.
Πληροφορίες: Δ.Υ.Ε., τηλ. 210 6823150
Εθνικό Ωδείο Άνω Πατησίων, τηλ. 210 2933707

Δεν υπάρχουν σχόλια: