Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Η Μουσική μαλακώνει τις καρδιές»



                 


Λυρικές Δράσεις στη Θεσσαλονίκη
«Η Μουσική μαλακώνει τις καρδιές»

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, στις 20.00
Εξώστες Μεγάρου Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης Πλατεία Αγίας Σοφίας
&
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, στις 14.00
Αυλόγυρος Ι.Ν. Αγίων Πάντων Ν. Σ. Σταθμός Θεσσαλονίκης

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με τον Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη δράση της Parallaxi «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς» οργανώνει δυο μικρά μουσικά δρώμενα –έκπληξη σε δύο αναπάντεχα σημεία της πόλης.
Με αφορμή τις παραστάσεις της κωμικής όπερας Η Κρητικοπούλα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο του προγράμματος «καλλιτεχνικές δράσεις»,  η Εθνική Λυρική Σκηνή επιχειρεί να φέρει την τέχνη της όπερας πιο κοντά στη ζωή της Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας δρώμενα σε απρόσμενους χώρους και υποβαθμισμένες περιοχές, καταδεικνύοντας, ότι η υψηλή τέχνη δεν έχει περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ και τη δράση της Parallaxi ΄Ή Θεσσαλονίκη Αλλιώς’’ που αναπτύσσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια ένα πλούσιο έργο παρέμβασης στην πόλη, οργανώνει δυο μοναδικά λυρικά δρώμενα σε ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης, στην Πλατεία της Αγίας Σοφίας και σε μια γειτονιά που ο πολιτισμός σπάνια επισκέπτεται. Στην περιοχή των Αγίων Πάντων, στο χώρο του συσσιτίου, σε μια γειτονιά που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από την κρίση.
Έτσι, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 20.00 το βράδυ, στην Πλατεία της Αγίας Σοφίας και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 14.00 το μεσημέρι στην εκκλησία των Αγίων Πάντων, οι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Χριστόπουλος και Σοφία Κυανίδου θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από γνωστές όπερες, αλλά και από την Κρητικοπούλα του Σπύρου Σαμάρα. Στο πιάνο θα τους συνοδεύσει ο Νίκος Ζαφρανάς.

Η παρακολούθηση και στα δύο δρώμενα είναι ελεύθερη.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό της πόλης να δει την όπερα αλλιώς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: