Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

“Σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας και οι νέοι ρόλοι του Εισαγγελέα”

Νομικό Συμπόσιο

Megaron Plus
σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
& την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012
Ώρα έναρξης 7.00μμ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30

Ανοιχτό φόρουμ ιδεών και στοχασμού, το Μegaron Plus βάζει στο στόχαστρο κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από τις συνέπειες της μεγαλύτερης ίσως οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Από τους σημαντικότερους κύκλους προβληματισμού της Σειράς Megaron Plus, ο Κύκλος : Κοινωνία – Οικονομία – Δίκαιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, Νομικά Συμπόσια, το πρώτο από τα οποία με θέμα ‘Σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας και οι νέοι ρόλοι του Εισαγγελέα’ πραγματοποιείται την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο Νομικό Συμπόσιο που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων ομιλητές είναι ο κ. Ιωάννης Τέντες, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο κ. Χριστόφορος  Αργυρόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.
Στο στρογγυλό τραπέζι μετέχουν ο κ. Βασίλειος Μαρκής, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ., ο κ. Νικόλαος Παντελής, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο κ. Στέφανος Παύλου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης και ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

Η εντεινόμενη χρησιμοποίηση του ποινικού δικαίου σε ευρύτατους τομείς παραβατικής συμπεριφοράς (οικονομικά και φορολογικά αδικήματα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία, περιβαλλοντικά αδικήματα, αθλητικά αδικήματα κ.α.) οδήγησε στη δημιουργία εισαγγελέων ειδικών καθηκόντων με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των αντίστοιχων υποθέσεων.

Οι νέοι αυτοί ρόλοι του εισαγγελέα παρέχουν αφορμή προβληματισμού για τη θέση του στο σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης και υποδεικνύουν την αναζήτηση της ορθής ισορροπίας μεταξύ της αποτελεσματικής καταστολής του εγκλήματος και του σεβασμού των εγγυήσεων του φιλελεύθερου ποινικού δικαίου.










Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια: