Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ο ΑΝΟΓ συμμετείχε στη πρώτη “Απόβαση καθαριότητας”


 Ελληνική βιομηχανία απορρυπαντικών   και   πρωτοποριακή σειρά προϊόντων με φυτικά συστατικά  , διοργάνωσε την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την 1η “απόβαση καθαριότητας”.
Δεκάδες μικροί αθλητές της ιστιοπλοΐας, ηλικίας 6 έως 14 ετών μαζί με τους προπονητές, τους γονείς τους, αλλά και παγκόσμιους πρωταθλητές του αθλήματος αποβιβάστηκαν με τα σκάφη τους σε κεντρικές παραλίες του Σαρωνικού και τις απάλλαξαν από δεκάδες κιλά σκουπιδιών, πλαστικών και άλλων υλικών. Συγκεκριμένα, διένυσαν 6 ναυτικά μίλια, καθάρισαν 10.000 τ.μ. παραλίας και περισύλλεξαν 1.000 κιλά απορριμμάτων και 3.500 κιλά υλικών όπως πλαστικά, καουτσούκ, λάτεξ, αφρολέξ, αλουμίνιο, σίδερα, ελαστικά οχημάτων, γυάλινες φιάλες, μπαταρίες, υφάσματα και χαρτόκουτα.
Aθλητές με διεθνείς διακρίσεις όπως οι Ανδρέας Κοσματόπουλος, Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης, Γιάννης Μιτάκης και οι προπονητές Δημήτρης Λεκάκης και Χρήστος Χιονάς πλαισίωσαν τα δεκάδες παιδιά που συμμετείχαν στον καθαρισμό των ακτών μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία. Με το πέρας της δράσης όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα αλλά και προϊόντα planet ως ένα ελάχιστο “ευχαριστώ” για τη δυναμική συμμετοχή τους.
Τα planet, οικολογικά πρωτοπόρα, περιβαλλοντικά δραστήρια και κοινωνικά ευαίσθητα , συνεχίζουν με συνέπεια την υιοθέτηση πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την αφύπνιση και τη συμμετοχή των όσο το δυνατών περισσοτέρων φίλων μας σε πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση στα θέματα αυτά της Ελληνικής οικογένειας που σήμερα δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε και η 1η “απόβαση καθαριότητας” η οποία συμπεριελάμβανε πέραν της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων σε θέματα οικολογίας, και έμπρακτη υλοποίηση “καλών οικολογικών πρακτικών ”.
Γιατί πιστεύουμε ότι οι δράσεις που προάγουν συμμετοχή και εκπαίδευση σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες συμπεριφορές δημιουργούν τη βάση για μια καλύτερη κοινωνία που σέβεται τον παρόν και το μέλλον της. Ένα μέλλον καλύτερο που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Έπεται συνέχεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια: