Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου θα είναι υπαίθριο –Από τις 4 Αυγούστου στις ΗΠΑ

Έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών που κόβουν την ανάσα θα απλωθούν σε μετρό, στάσεις λεωφορείου και αεροδρόμια σε όλες τις ΗΠΑ από τις 4 Αυγούστου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλία Art Everywhere (Τέχνη Παντού).




Πέντε κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ «Art Institute του Σικάγο, Dallas Museum of Art, LACMA,  Whitney και  National Gallery- επέλεξαν 58 έργα τέχνης, πόστερ των οποιών θα ντύσουν 50.000 στάσεις λεωφορείων, επιφάνειες υπαίθριων διαφημίσεων, εξέδρες σταθμών και βέβαια αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.






Οι υπεύθυνοι των μουσείων επέλεξαν αρχικά 100 έργα που αποτελούν την επιτομή της αμερικανικής κουλτούρας και κάλεσαν το κοινό να επιλέξει τα αγαπημένα του. Στον κατάλογο των έργων που επελέγησαν υπάρχει μεταξύ άλλων το “Καλοκαιρινές Νύχτες» της Georgia O’Keeffe, το “Τρεις σημαίες” του Jasper Johns, η “Campell's Soup Can” του Andy Warhol's Campbell's Soup, “American Gothic” του Grant Wood και άλλα.








Και τα 58 έργα θα παρουσιαστούν στις 4 Αυγούστου στην Times Square που θα γίνει μια υπαίθρια ψηφιακή γκαλερί.






Πηγή: Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου θα είναι υπαίθριο –Από τις 4 Αυγούστου στις ΗΠΑ [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/160426#ixzz35YIE8p6U

Δεν υπάρχουν σχόλια: