Έλληνας ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ

Τον Έλληνα αρχιμουσικό Μιχάλη Οικονόμου όρισε η διοίκηση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ, ως καλλιτεχνικό διευθυντή, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Ο Μιχάλης Οικονόμου διηύθυνε την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κατάρ, για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο, σε έργα Μητρόπουλου, Θεοδωράκη, Debussy και Elgar, ενώ παρουσιάστηκε και ένα έργο του ίδιου, με τίτλο «Δίηχον», βραβευμένο σε διαγωνισμό σύνθεσης στις Η.Π.Α.. Ακολούθησε και δεύτερη πρόσκληση για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οπότε και η σχέση του Οικονόμου με την Ορχήστρα εδραιώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που στην πρόσφατη ψηφοφορία των 100 και πλέον μουσικών της Ορχήστρας, επελέγη ο Μιχάλης Οικονόμου μεταξύ όλων των προσκεκλημένων μαέστρων με τους οποίους έχουν συμπράξει  στο παρελθόν. Οι υποχρεώσεις του Έλληνα μαέστρου περιλαμβάνουν παραπάνω από 15 συναυλίες το χρόνο καθώς επίσης και όλον τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας. 
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κατάρ αποτελείται από μουσικούς πολύ υψηλού επιπέδου από ολόκληρο τον κόσμο, και παρά το «νεαρό» της ηλικίας της, έχει συμπράξει με σολίστ και Μαέστρους διεθνούς κύρους, όπως, μεταξύ άλλων, οι Maazel, Albrecht, Kitajenco, Gaffigan, Kalb κ.ά. Η ορχήστρα στεγάζεται στο κτίριο της Όπερας της πρωτεύουσας του Κατάρ, Ντόχα.
Ο Μιχάλης Οικονόμου, με σπουδές στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, είναι Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και Καθηγητής του Μουσικού Τμήματος στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Έχει τιμηθεί με βραβεία σε διαγωνισμούς σύνθεσης, μεταξύ άλλων, με το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό «Δημήτρης Μητρόπουλος», και έργα του έχουν παρουσιαστεί, κατόπιν παραγγελίας, στο Κάρνεγκυ Χωλ και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συμπράξει με Ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχόλια