Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

PROJECT fkth: «Δρόμοι “ελληνικοί”. Οι “δρόμοι” της ζωής μας»


«Κάθε δρόμος είναι ένας άξονας του κόσμου που δεν αφήνει το σύμπαν να σκορπίσει».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Μίλτος Φραγκόπουλος
Το νέο project του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης: «Δρόμοι “ελληνικοί”. Οι “δρόμοι” της ζωής μας» συνεχίζεται στο Β’ Μέρος: «Διαγωνισμός Φωτογραφίας και άλλων Οπτικοακουστικών μέσων» με ημερομηνία λήξης την 15 Ιουλίου του 2011. Το Α΄ Μέρος: «Συλλογή λογοτεχνικών κειμένων» έληξε με επιτυχία, στις 5 Οκτωβρίου 2010, ξεπερνώντας τις 100 συμμετοχές.
Η κάθε συμμετοχή στο Διαγωνισμό θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από ένα κείμενο με θέμα «Δρόμος». Κείμενα μπορείτε να επιλέξετε από αυτά που είναι αναρτημένα στο site του Φ.Κ.Θ (www.fkth.gr) ή από άλλα της προτίμησής σας, αρκεί να έχετε την άδεια χρήσης αυτών.
Το θέμα του Διαγωνισμού είναι πολύ ανοιχτό. Οι εικόνες μπορούν να καταγράφουν πραγματικά ή/και εικαστικά τους δρόμους, να αποτελούν μία αλληγορική προσέγγιση του «δρόμου», να αναφέρονται σε προηγούμενες δεκαετίες ή στη σύγχρονη καθημερινότητα, μέσα και έξω από τα σύνορα, να δίνουν αφηρημένες απεικονίσεις ή να περιγράφουν αληθινές ή και φανταστικές καταστάσεις. Η ευρύτητα του θέματος προέρχεται από τις πολλές εννοιολογικές απόψεις και από τις διάφορες ερμηνείες που δίνει ο καθένας μας στο «Δρόμο».
Ο Διαγωνισμός έχει χωριστεί σε 3 κατηγορίες:
Α) Μεμονωμένοι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι (ατομική συμμετοχή)
Β) Ομάδες καλλιτεχνών, σχολές, σύλλογοι, σχολεία, φορείς, οργανισμοί, κοινωνικές ομάδες, ανθρωπιστικές και εθελοντικές  οργανώσεις κ.λπ. (ομαδική συμμετοχή)
Γ) Συμμετοχή με άλλα οπτικοακουστικά μέσα, video, προβολές, κατασκευές, εγκαταστάσεις κ.λ.π.
(ειδική συμμετοχή).
Οι συμμετοχές είναι δυνατόν να περιέχουν και έτοιμο αρχειακό υλικό.
Ιδιαίτερη πρόσκληση γίνεται για τις ομαδικές συμμετοχές καθώς αυτές εκτός από εικαστικό μπορούν να δώσουν και έντονο εθνογραφικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
Τα Έργα που θα προκριθούν από το Διαγωνισμό (εικόνες και κείμενα μαζί) θα λάβουν μέρος σε μία μεγάλη Έκθεση Φωτογραφίας και άλλων οπτικοακουστικών μέσων (Γ΄Μέρος του project) που θα έχει ως στόχο την προβολή ενός ντοκουμέντου για την ελληνική πραγματικότητα έτσι όπως μεταβάλλεται στο χώρο και το χρόνο.
Για πρόσθετες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του Φ.Κ.Θ. www.fkth.gr
ή επικοινωνήστε με την υπεύθυνο του project:
Ράνια Κοκκινίδου Τηλ.: 6972085911 Email: rania@kokkinidou.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: